Top

Justtravelme

Rijstvelden Sapa Vietnam

Vietnam is één van de leukste landen in Zuid-oost Azië. Voornamelijk omdat er zo ontzettend veel te doen is en het land zo uitgestrekt is. Omdat het zo’n lang land is, vind je ook ontzettend veel verschillen in natuur. Het land is zoals wel bekend een tijd geteisterd door de Vietnamoorlog. Hier kun je ook nog behoorlijk veel van terug vinden. Er is zo veel te doen in dit mooie land, dat het mij een goed plan leek om er eens meer over te schrijven. Want waarom moet je naar dit land gaan? 8 redenen om naar Vietnam te gaan.

 

Behoorlijk recente geschiedenis
Vietnam is in Nederland vooral bekend door de Vietnamoorlog. Dit was de eerste oorlog die in de media te volgen was. Daardoor zijn er ontzettend veel beelden en verhalen over bekend. Het is een ontzettend interessante geschiedenis die nog niet zo heel erg lang geleden zich afspeelde. Vooral in Ho Chi Minh City is nog veel hiervan terug te vinden. Bijvoorbeeld het War Remnants museum. Een museum die de Vietnamoorlog laat zien in beelden. Wel heel erg anti-Amerikaans, maar daar moet je maar een beetje doorheen kijken.

 

War Remnants HCMC Vietnam

 

Sapa
Wat mij betreft is Sapa één van de mooiste plekken van Vietnam. Ik heb meerdere trekkingen gedaan maar die in Sapa was wel één van de mooiste (ondanks dat het de hele dag regende). Je vindt Sapa in het noorden van Vietnam en kunt vanaf hier prachtige trekkingen maken door de bergen en tussen de rijstvelden. Ik heb nog nooit zulke mooie rijstvelden gezien! Wat mij betreft moet je meerdere dagen in Sapa blijven. Eén dagje is niet genoeg. Mocht je niet zo van toeristische plekken houden, dan kun je Sapa beter overslaan en op zoek gaan naar een dorp in de buurt. Wel de mooie omgeving, maar niet de drukte.

 

Sapa Vietnam

 

Halong Bay
Nog een mooi natuurverschijnsel is Halong Bay. Te bereiken vanaf Hanoi. Halong Bay is bekend door de enorme rotspartijen die uit de zee komen. Prachtig om een dagje tussendoor te varen en je zult je hier niet vervelen. De meeste mensen boeken een tourtje vanaf Hanoi. Ik koos zelf voor een dagtrip dat vond ik meer dan voldoende. De meeste mensen kiezen voor een nacht slapen op de boot om vervolgens de volgende dag weer terug te varen naar de haven. Ook een aanrader!

 

Halong Bay Vietnam

 

Mooie steden
Vietnam kent een aantal mooie steden. Wat mij betreft zijn de leukste drie: Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi An. De eerste vind ik vooral het bezoeken waard, omdat het een ontzettend leuke stad is. Het voelt niet echt als een stad, maar meer als een klein dorp. In Hanoi kun je dagen rondlopen en mooie plekken bezoeken. Er zijn niet bijzonder veel plekken die je absoluut moet bezoeken, maar door gewoon rond te lopen vind je erg leuke plekken. Ook is het de perfecte uitvalsbasis voor Halong Bay en Sapa. In HCMC kun je vooral veel dingen uit de oorlog vinden. Bijvoorbeeld het War remnants museum en de tunnels. Hoi An is vooral een leuk, schattig stadje. Je kunt heerlijk naar het strand, maar moet vooral er een kledingstuk laten maken. Hier is Hoi An namelijk bekend door geworden.

 

Hué Vietnam

 

Prachtige stranden
Vietnam is natuurlijk een erg langgerekt land en dan ook nog eens een land dat bij de zee ligt. Dit betekend dat er een ongelofelijk lange kustlijn is. Dat in combinatie met de locatie zorgt ervoor dat het een land is die prima geschrikt is voor een strandvakantie of gewoon uitstapjes naar het strand. Heerlijk vind ik het altijd om strand af te wisselen met het bezoeken van steden. Even een paar daagjes er tussenuit om vervolgens weer door te gaan naar de volgende stad. Zelf vond ik het leukste strand, het strand bij Hoi An. Niet heel druk, op fietsafstand en daarnaast kun je ook nog eens verblijven in het heerlijke Hoi An. Ik ben ook nog in Nha Trang geweest en dat vond ik toch wat minder. Het schijnt ook dat de stranden bij Mui ne ook heel mooi zijn, maar daar had ik helaas niet genoeg tijd voor.

 

Nha Trang Vietnam

 

Lekker eten
Net als in de andere landen in Azië is er ook heel veel lekker eten in Vietnam. Wel vond ik het in Vietnam minder qua streetfood. Heel erg veel kraampjes heb je niet vergeleken met Thailand. Wel kun je in de restaurantjes echt heerlijke gerechten eten. Vooral de verschillende noodles soepjes waren populair. Daarnaast at ik ook wel regelmatig bij hetzelfde restaurantjes. Namelijk Gecko. Een restaurantketen met kleine restaurantjes met heerlijke vleesgerechten. Westers maar absoluut niet duur. Ook wel eens lekker om een gewone biefstuk te eten.

 

Ideaal land voor roadtrips
Vietnam is een uitgerekt land en daardoor is het het perfecte land voor een roadtrip. Helaas mag je in dit land niet zelf rijden, maar je zou wel een auto met chauffeur kunnen huren. Qua prijs is dat nog wel te doen. Daarnaast kun je uiteraard ook een brommer of motor huren. Dit is een veel gebruikte manier om door Vietnam te reizen. Durf je niet zelf te rijden, dan kun je ook achterop gaan bij een chauffeur. In de grote steden zul je veel Easy Riders vinden. Dit is een club die deze ritten organiseert. Vooral in Nha Trang werd je de hele dag aangesproken door motorrijders. Het hoofdkantoor is in Dalat, maar ook online kun je wat regelen.

 

Hanoi Vietnam

 

Grote verschillen
Doordat Vietnam zo lang is, is het een land met enorme verschillende. Natuurlijk komt dit ook door de geschiedenis, want uiteraard was het land in tweeën gedeeld. Toch merk je dit niet heel erg als toerist, omdat je er maar heel even bent. Mocht je genoeg tijd hebben, dan zul je verschillen zien. Bijvoorbeeld in voedsel, maar ook qua gewoontes. Ook qua natuur zijn er uiteraard een hoop verschillen die je terug gaat vinden als je van noord naar zuid reist.

post a comment