Top

Justtravelme

5 tips Thailand

Chiang Mai is één van de bekendste steden van noord Thailand. Echt een heerlijke plek om naar toe te gaan. Het is naast de eilanden ook één van de meeste bezochte plekken van Thailand. Maar waarom is dat zo? Zelf ben ik hier tijdens mijn reis ook heen geweest. Het plan was om er drie dagen te blijven, maar uiteindelijk ben ik er een week blijven hangen. Vooral omdat het zo’n fijne stad is om te zijn. Maar wat kan je er allemaal doen? Wat zijn de bezienswaardigheden van Chiang Mai?

 

Zondagsmarkt
Iedere zondag veranderd een deel van Chiang Mai in een toeristische trekpleister. De Sunday Walking Street (Ratchadamnoen Rd) wordt deze markt genoemd. Op deze markt vind je werkelijk alles. Van toeristische prulletjes toch het heerlijkste eten. Wat ik zo leuk vind aan deze markt is dat het ontzettend toeristisch is, maar dat voelt toch niet zo. Het is er namelijk een ontzettend mooie mix tussen lokale mensen en toeristen. Als je de kans krijgt mag je deze markt zeker niet overslaan. Gewoon de sfeer die er hangt is ontzettend fijn. De markt is zo groot dat je je er meerdere uren kunt vermaken. En blijf zeker tot etenstijd want je moet absoluut hier het lekkere lokale eten proeven.

 

Jungle trekking
Chiang Mai ligt dichtbij de jungle. Daardoor is het de perfecte uitgangsplek om een jungletrekking te doen. Je hebt ontzettend veel mogelijkheden qua bestemmingen, zwaarheid en aantal dagen. Om een keuze te maken, zou ik naar de verschillende bureautjes in Chiang Mai gaan. Die kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden. Als je geen interesse hebt in meerdere dagen wandelen kan je er ook voor kiezen voor een andere activiteit in de jungle. Bijvoorbeeld ziplinen is ook een hele goede optie. Wel aan de prijs maar een geweldige ervaring.

 

Jungletrekking Chiang Mai

 

Wat Phra That Doi Suthep
Deze tempel is de mooiste en meest bezochte tempel van Chiang Mai. Het ligt buiten Chiang Mai en daarom zal je wel vervoer erheen moeten regelen (of natuurlijk zelf een scooter moeten huren). De tempel zelf is prachtig, maar je komt hier niet alleen voor de tempel. Ook het uitzicht over Chiang Mai is werkelijk prachtig. Mocht je de kans hebben (en het aandurven) ga dan zelf met de scooter. De weg door de bergen is namelijk ook heel erg de moeite waard. Je kan uiteraard hier ook naartoe gaan met een tour. Hou er wel rekening mee dat je nog zo’n 300 trappen omhoog moet om bij de tempel te komen. Meteen goed voor de conditie dus.

 

Night Market
Naast de zondagmarkt heb je ook iedere avond the night market. Een totaal andere markt, want hier vind je eigenlijk van alles. Van etensstalletjes tot kleding. De markt is iedere avond open vanaf vijf uur ’s avonds en sluit om 12 uur. Als je graag lokaal wilt eten dan moet je zeker hier een kijkje gaan nemen. Je hebt hier namelijk echt werkelijk alles qua eten. Als je wil kan je dan ook iedere dag hier iets anders gaan eten. De markt is wat mij betreft leuk om een keer wat te gaan eten, maar ik heb wel betere marktjes meegemaakt. Qua souvenirs kan je beter naar de zondagsmarkt gaan en qua eten eigenlijk ook, maar als je er alleen doordeweeks bent dan kan je de night market als alternatief nemen.

 

Wat Chedi Luang
Deze tempel is een bekende bezienswaardigheid in Chiang Mai. De meeste mensen die de stad bezoeken gaan ook zeker een kijkje nemen bij de tempel. Deze tempel is in een slechte staat. Ook onder andere aardbevingen is de tempel deels vernield. Er is een poging gedaan om de tempel te renoveren, maar dat is gestopt. Deze tempel is niet de enige tempel is Chiang Mai. Op iedere hoek van de straat vind je de mooiste tempels.

 

Een deel van de afbeeldingen zijn door mijzelf gemaakt, de andere komen van pixabay.

post a comment