Top

Justtravelme

In een eerder artikel schreef ik al eens dat er een aantal plekken zijn die ik echt niet zo leuk vond. Eén daarvan was Chiang Rai in het noorden van Thailand. Het lag niet echt aan de stad zelf, want daar is zeker genoeg te doen en te beleven. Ik denk zelf dat het vooral kwam door een combinatie van andere factoren. Zo had ik de hele nacht in een gammele bus gezeten plus ik kon nergens een goede slaapplek vinden. Al met al kreeg ik meteen een hekel aan deze stad ( ik schreef al eens hierover, dit artikel vind je hier). Onterecht en daarom laat ik vandaag zien welke bezienswaardigheden van Chiang Rai leuk zijn om te doen.

 

Witte tempel (Wat rong khun)
Eén van de meest bekende bezienswaardigheden is een dagtrip naar de witte tempel. De witte tempel is echt prachtig en trekt nog niet het massatoerisme. Dit gaat in de toekomst waarschijnlijk wel gebeuren dus ga er nog rustig heen nu het nog kan. Je kan hier heen met een tour, maar dat zou zonde zijn want dan kan je er maar heel even rondkijken. Beter regel je vervoer of huur je zelf een scooter. Zo kan je net zolang blijven als je zelf wil. De meeste tours zullen in de ochtend gaan, dus als je rustig wilt rondkijken ga dan aan het begin van de middag. Helaas op het warmste punt van de dag, maar dat moet je er dan maar voor over hebben.

 

Avondmarkt
Waar Chiang Mai bekend staat om de markten is dit in Chiang Rai nog niet zo het geval. Toch mag je de avondmarkt in Chiang Rai ook zeker niet overslaan. Je vind hier voornamelijk eten en geen andere dingen, maar dat maakt niet uit. Je kunt er namelijk echt heerlijk eten. Het is een typische avondmarkt qua voedsel wat je op meerdere plekken in Thailand tegenkomt. Heerlijk versbereid eten bij verschillende straattentjes. Meestal zijn het kleine portie. Perfect dus om verschillende dingen uit te proberen. Het is misschien niet zo luxe als eten in een restaurant (lees zitten op plastic stoeltjes), maar het eten maakt veel goed. Ook is het uiteraard veel goedkoper en wat mij betreft is de sfeer heel erg de moeite waard.

 

Chiang Rai Thailand

 

Khun korn waterval
Chiang Rai ligt in de bergen en is omringt door prachtige watervallen. Eén van de mooiste watervallen is de Khun Korn waterval. Deze waterval ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Chiang Rai zelf. Je moet zelf naar de waterval wandelen, maar dat is ook zeker de moeite waard. De route van een half uur loopt namelijk door de jungle en je kunt hier prachtige planten en dieren tegenkomen. De waterval is heel erg krachtig en de kans is dus groot dat je geen duik kunt nemen onder de waterval. Maar geen paniek, je kan wel heel dichtbij komen en zo ook een verfrissende douche krijgen.4

 

De gouden driehoek
Een klein stuk rijden vanaf Chiang Rai vind je de gouden driehoek. Dit is het drielandenpunt tussen Thailand, Laos en Myanmar. Deze regio is vooral bekend om de opiumteelt die hier in grote getale is geweest. Deze teelt is uiteraard verboden geweest, maar neemt op dit moment weer toe. Op dit moment zijn de opiumvelden vooral in gebruik om thee te verbouwen. Je vind in deze regio ook nog prachtige authentieke dorpjes die nog nauwelijks toeristen hebben gezien. Uiteraard niet als je met een tour gaat, want dan ga je langs de platgetreden routes. Dit kan je voorkomen door zelf een privéchauffeur te regelen. Niet goedkoop maar zo kan je wel alles beter ontdekken.

 

Clock tower
De clock tower is een bekend verschijnsel in Chiang Rai. Als je een beetje rondvraagt dan is het niet moeilijk om te vinden. De clock tower is een toren van bladgoud met uiteraard een klok. Wat nog bijzonderder is, is dat de clock tower tegelijk ook een rotonde is. Je hebt niet veel tijd nodig om deze plek te bezichtigen. Een paar minuten is al genoeg, maar als je in de stad bent dan mag je deze plek niet overslaan. Overdag is het een prachtige rotonde, maar in de avond is het nog spectaculairder. Dan is er namelijk op het hele uur een lichtshow die de rotonde nog mooier maakt.
Naast de genoemde bezienswaardigheden is er nog veel meer te verkennen. Chiang Rai ligt in een bergachtig gebied en dus kan je ook een trekking doen of gewoon een dagje naar de bergen gaan. Ook zijn er bijvoorbeeld prachtige uitstapjes te doen naar de theeplantages die in dit gebied liggen.

 

Clock tower Chiang Rai Thailand

Een deel van de afbeeldingen is afkomstig van Pixabay.com

post a comment