Top

Justtravelme

Mekong Luang Prabang Laos

In vergelijking met andere Aziatische landen, is Laos nog redelijk onontdekt. Natuurlijk komen er behoorlijk wat backpackers, maar niet zoveel als in bijvoorbeeld Thailand. In Laos komen voornamelijk backpackers en het massatoerisme is nog niet begonnen. Gelukkig maar, want dat zorgt ervoor dat het land nog veel van zijn oorspronkelijke schoonheid heeft behouden. De leukste stad in Laos is, wat mij betreft, Luang Prabang. Maar waarom is dit een leuke stad en wat is er allemaal te doen. De bezienswaardigheden van Luang Prabang.

 

Monniken
Luang Prabang is voor een groot deel bekend om een ritueel met monniken. Iedere ochtend met zonsopkomt komen de monniken uit de tempels en lopen een bepaalde route om eten op te halen bij de bevolking. Omdat monniken geen bezit mogen hebben (of mochten, ik zag vorig jaar ook genoeg monniken met een tablet of smartphone rondlopen), moeten ze hun eten zelf bij elkaar sprokkelen. Ze gaan daarom de straat op en krijgen zo bijvoorbeeld rijst gedoneerd van de lokale bevolking. Je kan iedere morgen die aanschouwen. Je moet er wel vroeg voor opstaan, maar ik vond het erg bijzonder. Wel is het jammer dat toeristen het ritueel een beetje verstoren door en zowat tussen te gaan lopen en een deel is ook erg opdringerig. Ga daarom niet bij de hoofdstraat staan, maar in een straatje verderop. Daar vind je totaal geen toeristen en is het een prachtig ritueel. Het gaat met zoveel rust en vrede, dat je zelf hier ook over begint na te denken. Er wordt ook eten verkocht aan toeristen om te doneren, maar eigenlijk is dat not done.

IMG_2311

 

Kuang Si watervallen
De mooiste watervallen die ik ooit gezien heb, waren de Kuang Si watervallen vlakbij Luang Prabang. Om er te komen is het handig om een taxi te regelen of je kan het ook met een toertje doen zoals ik gedaan heb. Als je in je eentje bent, is een toertje goedkoper. Het gebied bij de watervallen is best wel uitgestrekt en je kan er een heerlijk wandeling maken. Met onderweg echt prachtige watervallen. Heb je het erg warm gekregen? Dan kan je natuurlijk ook een duik nemen. Heerlijk om af te koelen. Ik vond het echt prachtig, maar had het mij wel wat anders voorgesteld. Op foto’s is het water namelijk echt perfect blauw, maar toen ik er was was dat niet bepaald het geval. Dat maakte het wel iets minder mooi. Misschien kwam het doordat ik er in de regentijd was, of omdat de foto’s een beetje geshopt zijn.

 

Avondmarkt
De avondmarkt van Luang Prabang is de plek om souvenirs of lekker eten te scoren. Iedere avond rond een uur of zes wordt de markt opgebouwd in de hoofdstraat van het stadje. Het is er erg gezellig en als je in Luang Prabang bent, zou ik zeker aanraden om hier iedere dag te komen eten. Het kost namelijk bijna niks, is heel lekker en het is gewoon ook erg gezellig op de markt. Verkopers zijn niet echt opdringerig en ja kan lekker de markt rondstruinen op zoek naar leuke aandenkens.

post a comment