Top

Justtravelme

De Balkan kent ontzettend veel leuke steden om naar toe te gaan. In 2015 maakte ik twee korte trips die beide dwars door de Balkan gingen. Op deze reizen heb ik een aantal prachtige steden mogen bezoeken. Maar welke steden zijn nou eigenlijk de mooiste en waar moet je zeker eens naar toe? Iedereen zijn eigen mening, maar wat mij betreft zijn er eigenlijk een paar die je niet mag overslaan. De leukste steden in de Balkan.

 

Sarajevo
By far op plek 1 is een plaats in Bosnië Herzegovina. Ik vind Sarajevo één van de bijzonderste plekken waar ik tot nu toe ben geweest. Er is zoveel te doen en te beleven. Daarnaast is het een plek met een ongelofelijke geschiedenis. Ik vond het heel bijzonder om te zien dat de verschillende culturen hier nog altijd samenleven en met elkaar versmolten zijn. Hoe vaak zie je dat een Rooms Katholieke kerk naast een moskee staat? Het is bizar te zien hoeveel je nog terugziet van de bloederige oorlog die hier niet al te lang geleden nog woedde. Vooral de vele velden met witte kruizen zijn erg indrukwekkend om te zien. Ook kun je de plek bezoeken waar de eerste wereldoorlog is begonnen. Om je bezoek nog specialer te maken kan je van te voren één van de vele films kijken over de Joegoslavië oorlog. Zelf keek ik: Welcome to Sarajevo.

 

Sarajevo

 

Zagreb
Als tweede een stad die niet heel erg veel bezocht wordt door toeristen. De omliggende steden worden regelmatig bezocht als stedentrip. Alleen Zagreb (Kroatië) wordt vaak overgeslagen. Echt enorm zonde, want ik vond dit een heerlijke stad. Vooral het feit dat er niet al te veel toeristen zijn helpt echt. De gebouwen zijn zo mooi. Heel sierlijk en anders dan in Nederland. Er is heel veel te beleven in Zagreb en je kan je hier echt meerdere dagen vermaken. Eventueel zou je ook een aantal dagtrips kunnen doen vanaf Zagreb. Bijvoorbeeld naar de prachtige Plitvice meren.

 

Zagreb Kroatië

 

Ulcinj
Bij de leukste steden in de Balkan hoort als laatste een een stad in Montenegro. Het is niet een veel bezochte plek, maar dat is zonde. Het is een stad die je in één dagje wel kan bezoeken. Vooral het oude centrum is prachtig. Daarnaast is er ook een heel leuk strand echt midden in het centrum. Heerlijk om even een paar uurtjes te ontsnappen. Ook zou je bijvoorbeeld een dagtrip naar Albanië kunnen doen. Zelf nam ik de bus van Ulcinj naar Tirana.

 

IMG_2999

post a comment