Top

Justtravelme

Ik ben qua reizen meestal een heel positief iemand. Ik ben niet zo snel ontevreden op reis, maar toch komen er af en toe wel plekken voorbij die ik niet al te leuk vond. Meestal schrijf ik hier niet over. Niet omdat ik geen negatieve geluiden op mijn blog wil hebben, maar ik vind het gewoon veel leuker om te schrijven over dingen die ik mooi vond. Vandaag heb ik wel een keer over iets negatiefs geschreven. Drie steden die ik niet leuk vond.

 

Phnom Penh
De eerste stad die ik niet leuk vond tijdens mijn eerste reis was Phnom Penh in Cambodja. Oké Bangkok was het ook niet helemaal, maar dat kwam ook doordat dat echt de eerste cultuurshock was. Ik weet niet, ik vond Phnom Penh een erg drukke stad met maar weinig mooie dingen. Bij de meeste grote steden kan ik vaak nog wel de schoonheid zien in de drukte en alle gebouwen. Dat was in deze stad absoluut niet het geval. Natuurlijk ligt er ook een hele heftige geschiedenis in deze stad en dit had er vast ook mee te maken. Het was alleen echt één van de weinige steden tot nu toe die ik echt niet leuk vond. Toch vind ik dat je Phnom Penh niet mag overslaan. De killingfields en Tuol Sleng moet je namelijk echt naar toe!

 

 

 

Jakarta
Ook de tweede stad is een stad in Azië. Veel Aziatische steden vind ik leuk, maar der zijn er toch ook een aantal waar ik echt een hekel aan heb. Jakarta in Indonesië is daar één van. Aan het begin van mijn reis heb ik deze stad overgeslagen en ben meteen naar Yogyakarta doorgevlogen, maar aan het eind van mijn reis ontkwam ik niet aan 2 dagen Jakarta. Ik vond er maar heel weinig mooie bezienswaardigheden. Uiteraard ben ik naar Batavia geweest, maar dat vond ik ook best tegenvallen. Het is allemaal best wel vervallen. Daarnaast werd ik echt helemaal gek van alle kinderen die met je op de foto wilden. Een paar oké, maar ik ben geen attractie heh! Een paar keer werd er gewoon uit het niets een baby in m’n armen geduwd voor een foto. Daar kan ik dus echt niet tegen! Ook vond ik het gewoon een erg vieze stad vol met smog. Iedere keer als ik mijn hostel uitstapte dan werd ik misselijk en kreeg ik giga buikpijn. Was ik weer een tijdje binnen dan was alles weer weg. Ik gok dat het lag aan de luchtvervuiling en hitte. Mocht je wel naar Jakarta willen dan zou ik toch aanraden om de Nederlandse geschiedenis te zien en Batavia, maar heel veel meer ook niet. Ik kan aanraden om meteen naar Bogor te gaan.

 

Botanic Garden Bogor Indonesië

 

Chiang Rai
Als laatste een stad in Thailand, namelijk Chiang Rai. Waar iedere toerist zijn grote broer Chiang Mai wel bezoekt, wordt Chiang Rai wel eens overgeslagen. Niet geheel onterecht naar mijn oordeel. Misschien hebben sommigen een andere mening, maar ik vond het gewoon geen leuke stad. Dit had meerdere oorzaken. Onder andere kwam dit door de vervelende reis er naartoe. Daarnaast was het onmogelijk om een normale kamer te vinden. Ook vond ik er gewoon niet heel veel te doen. Maar nogmaals dit kan absoluut aan mijzelf liggen. Chiang Mai daarentegen vond ik dan wel weer een erg leuke stad om heen te gaan!

 

IMG_2339

post a comment