Drie trekkingen op mijn bucketlist

Op dit moment staat er zoveel op mijn bucketlist dat ik eigenlijk niet kan kiezen wat ik als eerste zou willen doen. Wat ik wel weet is dat er zeker een trekking bij moet zitten. Ongeveer 1,5 jaar geleden is het alweer dat ik 1 van de mooiste reiservaringen uit mijn leven had. De trekking naar het Annapurna base camp in Nepal.
Mocht ik één van de trekkingen de komende jaren gaan doen, dan zal er wel van tevoren wat getraind moeten gaan worden. Mijn sportiviteit is namelijk naar het nulpunt gezakt. Een jaar of 3 geleden trainde ik nog behoorlijk (lees een uurtje of 20 per week), maar nadat ik daarmee gestopt ben is het aantal keren dat ik trainde op één hand te tellen. Tijdens mijn laatste trekking naar het Annapurna base camp heb ik hier eigenlijk vrij weinig van gemerkt. Maar het is misschien toch iets verstandiger om weer eens wat aan de slag te gaan.

Three passes route Mount Everest regio
De trekking die het allerhoogst op mijn verlanglijstje staat is nogmaals een trekking in Nepal. Dit keer niet in het Annapurna gebied, maar in het Everest gebied. Het meest aansprekende trekkingsgebied van de wereld. De meeste mensen die hier heen gaan doen een trekking naar het Mount Everest basecamp, maar ik heb al vaak gelezen dat dit eigenlijk best wel tegenviel. Niet qua zwaarte, maar wel wat je verwacht aan te treffen. Daarom zou ik graag een andere route willen doen. Namelijk de three passes route. Een route die tot boven de 5500 meter gaat. Super gaaf lijkt mij, want tot nu toe ben ik tot 4130m geweest. Wel een giga uitdaging, want de kans op hoogteziekte is behoorlijk. Iets wat niet te onderschatten is, want aan hoogteziekte kan je overlijden als je niet snel handelt. De trekking duurt in totaal 21 dagen. Echt giga lang dus en heel zwaar. Helemaal omdat de voorzieningen natuurlijk niet altijd top zijn. Het enige waar ik nog een beetje bang voor ben, is dat je moet vliegen naar Lukla en dat is 1 van de gevaarlijkste vliegvelden ter wereld.

img_8094

Inca trail
De Inca trail is bij de meeste mensen wel bekend. Dit is de bekendste trekking naar Machu Picchu. Een trekking naar Machu Picchu staat hoog op mijn verlanglijstje, maar of het de Inca trail gaat worden is de vraag. Deze trekking is echt behoorlijk duur en maanden van te voren al uitverkocht. Daarom denk ik dat ik dan zou kiezen voor een alternatieve trekking. Het is een 4 daagse trekking en dat vind ik eigenlijk best wel kort. Liever zou ik een langere trekking gaan doen. Het schijnt wel een pittige trekking te zijn, omdat je boven de 4000 meter komt. Nu heb ik dit natuurlijk al eens gedaan.

Torres del Paine
Een trekking die echt super mooi schijnt te zijn, kan je vinden in Chili. Deze trekking duurt ook maar 4 dagen, maar schijnt echt prachtig te zijn. Je loopt namelijk door Patagonië. Volgens veel mensen het mooiste gebied te wereld. Het schijnt niet zo’n zware trekking te zijn en dus moet het makkelijk te volbrengen zijn. De reden waarom ik vooral deze trekking zou willen doen is omdat je echt bizar mooie natuur tegenkomt. Natuur die je nergens ter wereld kan vinden.

Drie totaal verschillende trekkingen dus, waarbij vooral de eerste nogal zwaar schijnt te zijn. Daarom zou ik die het allereerste willen doen. Maar wanneer? Dat blijft nog de vraag. Eerst maar een geld sparen en tijd vinden. Plus die tijd moet dan ook nog eens rond oktober zijn, want dat is de beste reistijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *