Top

Justtravelme

Peacewall belfast Noord-Ierland

Het is ongeveer een weekje geleden dat ik vertrok richting Belfast. Een stad die al heel lang erg hoog op mijn verlanglijstje stond. Toen ik mijn rooster kreeg voor mei, zag ik staan dat ik een weekendje vrij was. Perfect moment dus om er even een paar daagjes tussenuit te gaan. Toen bleek ook nog eens dat er redelijk goedkope tickets naar Belfast waren.  Nou dan is 1+1 twee toch? Best last minute kocht ik daarom een ticket en boekte ik een hostel. De komende tijd komen er wat meer artikelen over Belfast, maar vandaag is eerst het reisverslag aan de beurt van mijn stedentrip naar Belfast.

 

Omdat ik alleen maar een weekendje had, zorgde ik ervoor dat ik de vroegste vlucht naar Belfast had. Dat was op zaterdag rond een uur of 9. Op tijd richting Schiphol dus en gelukkig is dat vanaf Den Haag niet heel ver. Wel echt kapot moe was ik, want de donderdag was ik uiteraard weer eens laat thuis (naar een optreden + na afloop gezellig wachten + nog met de trein naar huis + half uur fietsen vanaf het station = heel laat thuis). Meteen naar het opstijgen ben ik in slaap gevallen en werd bij het landen weer wakker (helaas is de vliegtijd maar 1 uur en 15 minuten, echt bijgeslapen was ik dus nog niet). Het vervoer vanaf het vliegveld naar het centrum is erg goed geregeld en dus was ik al snel in het centrum. Helaas kon ik nog niet in m’n hostel terecht en dus ben ik maar meteen de buurt gaan verkennen. Ik ben vooral lang blijven hangen in de buurt van de universiteit en de botanische tuinen. Altijd fijn om even in het park te liggen als het mooi weer is!

 

Belfast botanic garden

 

De tweede dag was ik van plan om vooral te gaan besteden aan de Titanic. Vanaf mijn hostel een eindje lopen, maar ik ben wel wat gewend. Het was redelijk druk in het Titanic museum en dat snap ik wel, want het was echt de moeite waard. Uiteindelijk heb ik denk ik drie uur rondgelopen in de Titanic wijk/museum. Daarna ben ik eigenlijk mijn hele lijstje met must-sees bij langs gegaan. Onder andere naar de St. Georgemarket, Victoria shopping centre en de St. Anne’s cathedral. Aan het eind van de dag ben ik gaan eten bij de City Hall. Dit weekend was hier namelijk een markt met allemaal kraampjes met eten ontdekte ik gister. Aan de prijs, maar wel heerlijk om lekker midden in het centrum op te gras te relaxen.

 

Titanic museum Belfast

 

De laatste dag was het tijd voor de muur van Belfast en de streetart. De meeste mensen boeken hiervoor een tour met de black cab, maar dit was mij te duur en ik was uiteraard weer eens eigenwijs. Ik dacht ah die paar kilometer kan ik best wel lopen. Dit lukte ook wel, maar mijn sok was rood in plaats van wit na afloop. Ach beetje bloed kan geen kwaad toch?! Ik heb rondom Falls Road en Shankill Road echt prachtige streetarts gezien. Daarnaast moest ik uiteraard ook een bezoekje brengen aan de muur van Belfast. Helaas was het om drie uur alweer tijd om de bus te nemen richting het vliegveld. Jammer, maar ik ga vast binnenkort nog wel eens weer op pad.

 

img_0255

 

Voor meer artikelen en foto’s van Belfast, hou de komende tijd mijn blog even in de gaten!

 

post a comment