Top

Justtravelme

Koffers op reis

Nieuwe reisplannen: Mexico! Eindelijk is het weer zover en heb ik weer een keer een vliegticket geboekt. De afgelopen jaren ben ik door omstandigheden niet heel veel op reis geweest, maar nu had ik weer de mogelijkheid om te gaan en deze mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen. Ik twijfelde veel over de bestemming, maar uiteindelijk is dit Mexico geworden.

Afgelopen jaren
De afgelopen jaren heb ik zoals gezegd niet veel reizen kunnen maken. 2016 was nog een fantastisch reisjaar met in april een maand Indonesië en in oktober een maand Nepal. In 2017 ben ik verhuisd naar Zwitserland en omdat ik daar niet lekker in mijn vel zat, heb ik niet heel veel gezien helaas. De rest van dat jaar had ik ook geen energie om een lange reis te maken. In 2018 ben ik wel weer even weg geweest (een stedentrip Belfast), maar meer kwam er niet van. Daarom was ik vastbesloten om dit jaar wel minstens 1x weg te gaan. Ik heb veel getwijfeld over de bestemming. Vooral Sri Lanka en Myanmar spraken mij aan, maar het regenseizoen in beide landen niet. Toen gingen mijn gedachten naar Sumatra, maar ik was toch nog niet helemaal tevreden. Eigenlijk zocht ik ook iets waar je veel kan zien (cultuur en dieren), maar ook makkelijk even een paar dagen strand kan meepakken. Dat werd Mexico!

Mexico
Ik heb al eens eerder naar Mexico gekeken, maar toen gekozen voor Nepal. Dat kwam omdat ik in Mexico in het orkaanseizoen zou zitten en in Nepal juist in de beste periode voor trekkingen. Niet erg moeilijk toen die keuze. Nu is het seizoen best redelijk in Mexico en je zit in het perfecte seizoen om te zwemmen met walvishaaien. Niet dat ik zeker weet dat ik dat durf.. (ik ben niet bang voor die dieren, maar verzuip tijdens een snorkeltrip gemiddeld 10x bijna). Ook moet ik even kijken of mijn oren meewerken. Het is er in ieder geval erg lekker weer en dat speelde zeker mee in mijn keuze. Ook ben ik altijd naar Azië geweest en wil ik wel eens totaal iets anders zien.
Mijn plannen zijn nog niet 100% duidelijk, maar ik wil sowieso een paar dagen op het strand liggen en snorkelen, maar daarnaast ook mooie stadjes en Maya tempels gaan bekijken.
Omdat ik alleen reis zal ik gaan reizen met de bus. Dit lijkt mij het handigst, want een auto huren in mijn eentje durf ik niet zo goed aan.

Ik moet nog even wachten, maar eind mei zal ik naar Cancun vliegen (met een tussenstop in Zurich, best leuk om weer even op Zwitserse bodem te zijn). Ik kijk ernaar uit!

post a comment