Op stap in Nederland: Amsterdamse bos

Vorig jaar ben ik begonnen met de rubriek op stap in Nederland. Veel heb ik daar toen niet over gechreven, want al vrij snel daarna verhuisde ik naar Zwitserland. Alleen zoals misschien wel bekend ben ik weer terug in Nederland. Ik woon op dit moment in Amsterdam. Tijd dus om weer eens op pad te gaan. Op stap in Nederland: Amsterdamse bos.

Amsterdam
Ik hoef natuurlijk niet te zeggen dat Amsterdam een grote stad is. Om toch wat natuur toe te voegen zijn er natuurlijk de verschillende parken. De meeste mensen hebben geen tuin, dus gaan met mooi weer naar de parken. Het bekendste park is natuurlijk het Vondelpark. Naast de vele parken heb je ook het Amsterdamse bos. Waarschijnlijk zijn veel mensen die een dagje Amsterdam doen hier nog nooit geweest. Logisch want er zijn natuurlijk zoveel leuke dingen te doen, maar mocht je meerdere dagen in Amsterdam zijn dan zou ik het zeker aanraden. Behoorlijk bijzonder namelijk zo’n enorm bos aan de rand van Amsterdam.

Amsterdamse bos
Het bos is gelegen aan de rand van Amsterdam en Amstelveen. Het is een enorm uitgestrekt bos waar je uren kan wandelen, maar waar ook allerlei dingen te doen zijn. Zo heb je de bosbaan waar alle roeiers trainen en waar je heerlijk om heen kan wandelen. Daarnaast heb je een geitenboerderij, speeleilanden voor de kinderen, meren en natuurlijk wat restaurantjes. Het mooiste vind ik zelf gewoon een eind wandelen. Je kan hier meerdere routes volgen, maar ik loop zelf gewoon een beetje heen waar ik zin in heb. Verdwalen doe je niet zo snel als je weet welke locaties je een beetje in de gaten moet houden. De wandelroutes zelf zijn goed aangegeven. Met kinderen kan je je hier ook erg goed vermaken door onder andere naar de geiten te gaan of om gewoon heerlijk te spelen in het bos.

Ben jij wel eens in het Amsterdamse bos geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *