Top

Justtravelme

Reisverslag Mexico deel 3, daar ben ik weer! Ondertussen ben ik alweer in Nederland, maar ik wil de laatste delen van mijn reisverslag nog graag delen. Mijn laatste verslag zat ik in Valladolid en ondertussen ben ik richting Bacalar gegaan. Een flink eind met de bus, maar het moet het blijkbaar waard zijn. Bacalar is een klein stadje gelegen aan een heel groot meer. Dit meer staat bekend om zijn bijzondere water. Het water is er namelijk super helder. Misschien nog wel helderder als de zee. Ook is het het meer van de 7 kleuren blauw, omdat er door diepteverschillen enzo veel verschillende kleuren water te zien zijn. Ben benieuwd dus of het echt zo mooi is en de reis de moeite waard is.

 

De bus vertrok van Valladolid eerst naar Tulum. Dit stukje viel wel mee want was maar 1,5 uur in de bus. Beetje jammer dat diegene voor mij zijn stoel zo ongeveer plat gooide en mijn (lange) benen klem zaten. Gelukkig moest ik overstappen in Tulum. Daar moest ik nog 2 uur wachten, dus even een hapje gaan eten om de tijd wat te doden. Vervolgens terug op het busstation was er toch wel een aparte situatie. Van te voren waren sommigen nogal bang voor mijn veiligheid en werd mij toch echt op het hart gedrukt om voorzichtig te zijn. Maar ik had tot nu toe helemaal geen onveilig gevoel. Tot vandaag voor een minuut. Opeens kwamen er namelijk 3 agenten met miterailleuren het busstation binnen, dus ik kreeg het meteen spaans benauwd. Het leek ook echt alsof ze een doelwit hadden. En ja dat klopte ook, ze liepen echt recht op hun doelwit af: de pinautomaat…. Hahahaha okee dan.. Ze hadden ook iets bij zich en toen ik nog beter keek, bleek het een enorme zak met geld te zijn. Ze gingen dus gewoon echt de pinautomaat bijvullen midden op de dag op een druk busstation. Plus ze namen de stapels geld ook nog eens mee in een grote doorzichtige plastic zak. Iedereen kon dus zien wat ze bij zich hadden. Echt raar, maar ik begrijp dus wel waarom ze met wapens binnenkwamen met zn 3en. 1 ging bijvullen en de andere 2 stonden met geweer ernaast voor het geval dat. Haha dus gelukkig duurde mijn onveilige momentje wel welgeteld 1 minuut.. Top!

 

Van Tulum ging ik ongeveer 3 uur in de bus helemaal naar het zuiden naar Bacalar. Je zit hier denk ik op een half uur van de grens met Belize, jammer dat ik daar geen tijd voor heb. Het hostel is nog meer een downgrade dan de vorige, dus echt top.. Not! Maar er is wel een eigen steiger naar het meer. Dat is wel echt helemaal top :). Omdat ik pas rond half 5 aankwam heb ik eigenlijk alleen nog maar een kijkje genomen en ben daarna uit eten gegaan. De dag erna was ik alweer om 6 uur wakker. Ook al ben ik nu iets meer dan een week hier, de jetlag blijft. Maar heel erg vind ik het niet, want nu zat ik om 6 uur in een ligstoel aan het water. Heerlijk want verder sliep iedereen uiteraard nog. Om 8 uur werd het ontbijt geserveerd en daarna heb ik nog een paar uur aan het water gelegen, af en toe er even in, maar vooral op de lekkere ligstoel. Heel fijn is ook dat het, het grootste deel van de dag heel erg bewolkt is. Meestal tot een uur of 3. Om 3 uur komt dan ook iedereen richting het water, maar dan ben ik allang weg. Heerlijk zoveel schaduw en rust. Ook al bent ik heel slecht in gewoon helemaal niks doen, hier ging het best wel goed. Ik ben benieuwd of dit de komende dagen ook zo is. Hopelijk wel en kan ik echt even bijkomen.

 

 

Ook de volgende dag werd ik al weer vroeg wakker en heb het grootste deel van de dag weer op de steiger doorgebracht. Af en toe even zwemmen en verder lekker liggen in de zon. Het zwemmen was best lekker, want het water is er helder en ondiep plus ook nog eens lekker koel. Maar vandaag was de laatste keer dat ik het water in ben gegaan, want ik lag lekker in de zon op te drogen na het zwemmen toen opeens de jongen naast mij zei: That isn’t a crocodile right? Ik en de andere naast mij: Nee joh doe normaal en gingen weer lekker liggen. Tot echt 30 seconden later de jongen naast mij opspringt en roept: IT IS A CROCODILE!! Wij ook meteen opspringen natuurlijk en meteen richting het einde van de steiger gerend. Helaas was het iets te luidruchtig en dook de krokodil meteen onder en zwom weg. Wel kon ik nog een iets wat verre foto maken. Het was dus inderdaad echt een krokodil. Een kleintje weliswaar, ongeveer 1,5 meter gok ik, maar toch kom ik hem liever niet tegen als ik aan het zwemmen ben. Omdat het beest weg zwom zijn we weer gaan liggen. 10 minuutjes later ging die weer richting steiger en zijn we weer gaan kijken. Vervolgens zwom het beest recht op mensen af die bij de volgende steiger aan het zwemmen waren. Zegt de jongen naast mij: do we have to warn them?? Ik: Yes of course.. Vervolgens stil. Pff oke dan doe ik het wel. Dus ik roepen en wijzen: crocodile, crocodile!!! Beetje jammer dat die mensen geen Engels verstonden… Top! Gelukkig stond er een Spaans meisje naast ons die meteen erna riep: Crocodilo!! Nou dat verstond die wel hoor. Nog nooit iemand zo snel te water uit zien sprinten.. Best komisch. Maar ook wel jammer, want dat werd niet meer zwemmen dus . Ik ben daar echt te bang voor, sukkeltje. De rest van de dag heb ik dan maar besteed aan gewoon in de zon liggen en optijd opzoek gaan naar een leuk restaurantje.

 

Morgen is de laatste ochtend hier. Dus als ik vroeg wakker ben, ga ik nog even bij het water liggen en daarna is het tijd om een half uurtje richting het busstation te lopen. Daar pak ik de bus naar Tulum.

 

Wil je eerdere delen lezen? Deel 1 vind je hier, en deel 2 hier.


 

post a comment