Top

Justtravelme

Indonesië bestaat uit ongeveer 7000 verschillende bewoonde eilandjes. Om van het ene eiland naar het andere eiland te komen heb je verschillende opties. De snelste optie tussen twee grote eilanden is uiteraard het nemen van het vliegtuig. Dit is alleen wel aan de prijs en ook niet altijd een optie. Daarom vandaag meer over reizen met de ferry in Indonesië.

 

Fast ferry
De snelste optie is het nemen van de fastboot. Deze vaart niet overal, maar tussen de eilanden waar de toeristen verblijven zijn deze boten in overvloed. Geen probleem dus. De fastboot is een stuk duurder dan de lokale ferry en daardoor worden deze boten eigenlijk alleen gebruikt door reizigers. De lokale bevolking maakt voornamelijk gebruik van de lokale ferry. Zoals de naam het al zegt, is deze boot een veel snellere optie dan de lokale boot. De lokale boot is vaak een grote ferry zoals we het gewend zijn, maar de fast ferry is meer een speedboat. Een nadeel van de snelle boot is, dat bijna iedereen misselijk van de boot afkomt. Omdat er flink wat tempo gemaakt wordt, knalt de boot ook de hele tijd vol tegen de golven en daardoor klotst de boot heel veel. Niet echt fijn!

 

 

Lokale boot
De lokale ferry is heel anders. Dit is meer een hele grote boot waar ook auto’s en scooters op meegenomen kunnen worden. Meestal is het onderste deel bestemd voor vervoer en heb je bovenop het dek een heleboel bankjes staan voor de voetgangers. Deze boot doet er uiteraard ook een stuk langer over, maar het voordeel hiervan is dan weer wel dat je ook niet snel misselijk wordt. De boot schommelt nauwelijks. Plus je kan zo veel meer van het uitzicht genieten. Het grootste pluspunt is dat het misschien maar een kwart van de fast ferry kost. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de lokale ferry.

 

Zoals je kan lezen is reizen met de ferry in Indonesië echt iets wat je niet gaat missen en erg leuk om mee te maken is.

post a comment