Top

Justtravelme

Voor veel mensen is een bezoekje aan het strand echt een hoogtepuntje. Dit was voor mij ook altijd zo,  omdat het in Nederland een flink stuk naar het strand is. Daardoor kwam ik er eigenlijk nooit. Dat is nu wel anders sinds ik in Den Haag woon. Op reis blijft het strand nog wel altijd een grote aantrekkingskracht hebben, omdat je zulke mooie stranden niet in Nederland te vinden zijn.  Ik ben niet zo’n strandganger, maar toch wil ik wel graag alle mooie stranden ontdekken. Dat heb ik de afgelopen jaren dus ook flink gedaan. Deze mooie stranden heb ik vandaag op een rijtje gezet in de top 10 mooiste stranden ter wereld. De stranden staan in willekeurige volgorde.

 

Grote knip – Curaçao
Om te beginnen een heel bekend strand in het westen van Curaçao. Ik denk dat vrijwel iedereen die op Curaçao is geweest ook een bezoekje heeft gebracht aan dit strand. Het is in dat opzicht een heel toeristisch strand, maar toch merk je dat niet heel erg. Waarschijnlijk komt dit omdat je toch een uur moet rijden naar het westen van het eiland om er te komen. De meeste overnachtingsmogelijkheden zitten namelijk in en rond Willemstad. De grote knip is een strand die voornamelijk gebruik wordt door locals. Dit vind ik altijd de mooiste plekken, omdat je dan het echte leven van zo’n land meemaakt. Er zijn niet veel voorzieningen, dus neem je eigen eten en drinken mee. Hou er ook rekening mee dat het niet een aangelegd strand is zoals de meeste toeristische stranden. Het kan dus handig zijn om een paar waterschoenen mee te nemen, want het ligt er vol met stenen. Een reden waarom grote knip ook veel bezocht wordt is, omdat je van de rotsen de zee in kunt springen. Dit wordt heel veel gedaan, maar zou ik zeker afraden. Zelf ben ik erg voorzichtig met deze dingen en ben eens gaan kijken. De zee is niet erg diep en er liggen veel grote stenen. Het gaat bijna altijd goed, maar het zal je maar gebeuren dat je op een rots springt. Dat is de kick van het springen absoluut niet waard! Er zijn nog meer mooie stranden op dit eiland. Een overzichtje vind je hier.

 

Kleine knip Curacao

Grote knip Curacao

 

Dream beach – Indonesië
Het mooiste strand van Indonesië ligt op het eiland Nusa Lembongan. Dit eiland kun je vinden onder het eiland Bali. Er zijn veel mooie stranden op dit eiland te vinden, maar deze is wat mij betreft de mooiste. Het ligt een beetje verscholen en ik was eerst 2 keer verkeerd gefietst, maar als je er dan komt is het de hele tocht waard. Dreambeach ligt onderaan kliffen en daardoor kom je aanlopen op een klif. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over het witter strand en de helderblauwe zee. Vervolgens loop je de trappen af en kun je genieten van dit heerlijke strand. Het is een redelijk bekend strand, maar toch was het redelijk rustig. Misschien dat dit ook komt omdat je hier helaas niet de zee in kunt. Er staat een stevige stroming en de zee is er erg ruig. Zwemmen wordt dan ook ten strengste afgeraden. Wel kun je heerlijk op het strand liggen of er voor kiezen of in het restaurantje en lekker verkoelend drankje te nemen. Zeker de moeite waard dus. Klaar met het zonnen? Loop dan ook even een stukje naar links. Daar vind je namelijk Devil’s tears. Een plek waar de ruige zee hard op de rotsen klapt. Leuk om even een kijkje te nemen.

H

oi An – Vietnam
Het strand van Hoi An in Vietnam was voor mij een verassing. Ik kwam vanaf Nha Trang en het plan was daar een paar dagen strand te pakken. Helaas viel de stad en het strand ontzettend tegen en ben ik al snel weer doorgereisd naar Hoi An. Voornamelijk om de oude stad, maar de vrouw van mijn hostel vroeg of ik ook naar het strand wou. Strand dacht ik? Is dat hier mooi dan? Ik heb daarom een fiets gehuurd en ben naar het strand gegaan. En ja het was echt een prachtig strand. Gratis, mooi wit zand en helderblauw water. Echt fantastisch. In Hoi An op het strand hangt een hele laidback sfeer. Heerlijk! Ik had een beetje een hippie idee bij het strand en hoewel ik zelf niet bepaald hippie ben, verre van zelfs, vond ik het heerlijk voor een paar dagen. Het strand is gratis en er zijn een paar strandtentjes waar je een drankje kunt scoren. Zelf ben ik met de fiets gegaan en dat was prima te doen, maar je kunt uiteraard ook een taxi, tuktuk of brommer nemen.

 

D’lagoon beach – Maleisië
Misschien wel de fijnste plek waar ik geweest ben, ligt in Maleisië. Dit zijn de Perhentian Islands. Op de Perhentian Islands verbleef ik in D’Lagoon. Een hostel gelegen aan een privéstrandje in het noorden van Kecil. Ik ben nog nooit op zo’n rustige en mooie plek geweest. We sliepen in een dorm aan de rand van het strand. Deze dorm had geen deuren en dus stond je vanaf je bed in 2 stappen op het strand. Geweldig! Zelf ben ik vaak vroeg wakker en hoe fantastisch is het om in alle vroegte op het strand te zitten in je eentje. De zon zien opkomen op zo’n geweldige plek is toch een droom. Omdat er op het eiland geen wegen zijn, zal je naar dit strand moeten lopen door de jungle of de watertaxi moeten nemen. Uiteraard kun je hier ook gewoon overnachten! Er is een restaurantje bij het strand waar je lekkere dingen kunt eten en eventueel een tour kunt boeken. Wij deden de turtle snorkling tour. Zeker de moeite waard want wij hebben behoorlijk veel schildpadden kunnen zien. Mijn oren begonnen wel wat op te spelen, maar toch kunnen genieten van deze beesten.


Perhentian islands Maleisië

 

Playa Lagun – Curaçao
Nogmaals een strand op Curaçao. Dit strand is ook behoorlijk populair, maar niet alleen omdat het een mooi strand is. Nee dat komt voornamelijk door een andere reden, namelijk: schildpadden! Playa Lagun is de plek om te kunnen snorkelen tussen de schildpadden. Het is er behoorlijk klein en er zijn ook een flink aantal schildpadden, dus de kans is wel erg groot om ze te kunnen zien. Helaas moet je wel een stuk de zee ervoor in (geen probleem want het is een smalle baai, dus er is nauwelijks stroming). Dit zorgde ervoor dat ik het helaas niet heb kunnen doen, want ik kan niet met mijn oren onder water. Het strandje zelf is ook wel de moeite waard, omdat het lekker in een baai ligt. Ligbedjes zijn er te huur en er is ook een restaurantje aanwezig. Het is niet het mooiste strand van Curaçao, maar vooral door de schildpadden mag je deze plek gewoon niet overslaan.


Playa Lagun Curacao

 

Mushroom beach – Indonesië
Nogmaals een strand dat te vinden is op het eiland Nusa Lembongan (onderdeel van Bali). Er zijn eigenlijk twee populaire stranden op dit eiland. Het al genoemde Dreambeach is daar 1 van en Mushroom beach is de tweede. Dit eiland is iets minder toeristisch dan Dreambeach, maar toch ook nog wel druk. Een mooi eiland dat zijn naam te danken heeft aan het champignonvormige koraal voor de kust. Ook dit is weer een gratis strand en is makkelijk te vinden. Zelf vond ik dreambeach een stuk mooier omdat het ongerepter is en minder “aangelegd”. Wat wel een groot voordeel is, is dat de zee bij Mushroom beach een stuk rustiger is. Daardoor kan je hier wel gewoon het water in. Ook zijn er veel activiteiten te boeken op dit strand. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uurtje SUPpen.

 

Longbeach – Thailand
Er zijn heel veel stranden met de naam Longbeach in de wereld, maar het strand waar het is dit geval over gaat ligt op het eiland Koh Lanta in Thailand. Een erg lang strand dat de hele kustlijn van dit eiland vult. Zelf heb ik maar een erg klein deel van dit lange strand gezien, maar dit was zeker de moeite waard. Wel is het erg afhankelijk van het seizoen waarin je gaat. Ik ging namelijk zelf in de regentijd. Hierdoor was het vaak slecht weer en was de zee wat onrustig. Ook was het zeewater hierdoor best wel troebel. Waarom ik het dan een mooi strand vond? Nou mooi is misschien de verkeerde benaming. Ik vond het vooral bijzonder, omdat je hier kan zien wat de natuur kan aanrichten. Zo liggen langs de kust een hele rij bomen waarvan de wortels helemaal blootliggen. Alles eromheen is weggespoeld met het zeewater tijdens de heftige tsunami van 2004, maar toch staan de bomen nog. Bijzonder toch?

 

Long beach – Maleisië
Nogmaals een strand dat te vinden is op de Perhentian Islands in Maleisië. Hierboven schreef ik al over een erg rustig en mooi strandje (mijn favoriet), maar er is nog een mooi strand op dit eiland te vinden. Totaal wat anders, meer voor de feestgangers en van de mensen die van wat drukte houden. Maar ook dan hoor je in deze lijst thuis. Rond dit strand zijn ontzettend veel verschillende hostels en restaurant te vinden. Echt een plek waar je als feestende jongere de tijd van je leven kan hebben. Hele dag beetje op het strand hangen, beetje volleyballen, wat zwemmen of snorkelen en dan ’s avonds een feestje. Zelf ben ik een paar uurtjes naar dit strand geweest, maar daarna weer gillend weg gegaan. Dit soort massa zuippartijen houd ik echt niet van, dus ik ben maar snel weer naar ons eigen mooie strandje gegaan.

 

Mambo beach – Curaçao
Waarschijnlijk gaat er wel een belletje rinkelen als ik zeg: Mambo Beach Curaçao. Dit strand is namelijk één van de bekendste stranden van dit eiland. Een heerlijk strand voor een deel van de mensen en een vreselijk strand voor een ander deel. Voor mij was dit niet echt een strand die ik de moeite waard vond. Misschien voor een dagje, maar meer zeker niet. Waarom dit strand dan toch in deze top 10 staat? Nou voor veel toeristen is dit wel de place te be. Het s een strand met namelijk ontzettend veel faciliteiten. Je hebt er heel veel verschillende barren, kunt er strandbedden huren, eventueel een duik in een zwembad nemen en er is veel overzicht. Het is namelijk een afgezet stuk strand met een afgezet stuk zee. De mensen die mij kennen weten dat ik vooral van niet toeristische en ongerept hou. Niet echt een goede combi dus. Toch kwam ik er redelijk vaak toen ik stage liep op Curaçao. Ik woonde namelijk op loopafstand en had geen auto. Dus ja dan moet je wel. Dit strand is helaas één van de betaalde stranden uit dit lijstje.

C

rystal bay – Indonesië
Als laatste nogmaals een strand in Indonesië. Dit strand ligt op het eiland Nusa Penida, het niet toeristische broertje van Nusa Lembongan. Omdat Nusa Penida niet erg toeristisch is, ligt het niet persé ver van of dichtbij overnachtingsmogelijkheden. Zelf moest ik ongeveer een uurtje fietsen erna toe. Of tenminste het grootste deel heb ik gefietst (tip: ga niet fietsen met teenslippers zonder factor 50 te smeren. AU!!) en een deel moest ik toch echt lopen zo stijl was het. En ja ik had een mountainbike gehuurd en heb een paar jaar wedstrijden gefietst, daar lag het dus niet aan. Het is even lastig te vinden, maar dan kom je toch echt bij dit prachtige en rustige strandje uit. Nauwelijks voorzieningen, maar daardoor juist prachtig. De zee is er erg rustig en het strand mooi schoon. Het is een hele goede plek om te snorkelen en dat wordt er dan ook veel gedaan. Op het strand waren toen ik er was maar 2 andere mensen, maar er was wel een boot met mensen die vanaf Bali kwamen om met een tourtje te snorkelen. Maar dan nog was het zeer rustig. Precies waar ik van hou dus!

Een deel van de afbeeldingen zijn door mijzelf gemaakt, het andere deel zijn rechtenvrije foto’s van Pixabay

post a comment