Top

Justtravelme

a

Over de hele wereld vind je heel veel verschillende eilanden. Helaas heb ik nog lang niet alles kunnen bezoeken, maar ik heb wel echt een paar hele mooie pareltjes mogen bezoeken. Vandaag mijn top 3 van mooie eilanden. Welke zijn zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen en waarom?

 

Perhentian Islands
De Perhentian Islands zijn te vinden voor de oostkust van Maleisië. Een deel van het jaar zijn dit paradijsjes op aarde. Deze eilanden bestaan uit twee losse eilanden. Zelf bezocht ik 1 van de twee. Deze kleine eilanden zijn helemaal vrij van gemotoriseerd vervoer. Heerlijk! Als je naar een andere plek op het eiland wil, heb je twee keuzes: of lopen door de jungle (aanrader!) of met de boot. Op dit eiland zijn 2 grote stranden. Bij deze stranden heb je veel verschillende accomodaties. Helaas zijn de stranden ook echt megadruk. Dit is niet echt mijn ding, maar als je wel houdt van feestjes zou ik zeker hiervoor kiezen. Zelf koos ik voor een afgelegen accommodatie met privéstrand. Echt heerlijk! Heel veel is er niet te doen op de eilanden, maar ik zou zeker gaan voor een wandeling door de jungle en uiteraard een schildpadden snorkeltocht!

Perhentian Islands

 

Nusa Lembongan
Op de tweede plek een eiland voor de kust van Bali in Indonesië. Nusa Lembongan is onderdeel van een groepje van drie kleine eilanden. Eerder schreef ik al over Nusa Lembongan. Op Nusa Lembongan is niet heel erg veel te beleven, maar als je van mooie stranden houdt moet je hier zeker een kijkje gaan nemen. Het eiland is erg klein dus met een scooter kan je alles bezoeken. Zelf heb ik alles lopend gedaan en dat is eigenlijk ook wel te doen. Een aanrader om te doen op Nusa Lembongan is het boeken van een mantatrip. Dan ga je snorkelen of duiken bij mantapoint.

 

Nusa Lembongan Devil's tears

 

Curaçao
Ik gok dat dit eiland wel het meest bekende eiland is. Zelf heb ik drie maanden op Curaçao stage gelopen en dus gewoond. Het was niet helemaal mijn ding, maar dat lag meer aan mijzelf. Voor een korte vakantie is Curaçao echt een prima plek om heen te gaan. De niet te commerciële stranden zijn namelijk echt prachtig en naast stranden is er, in tegenstelling tot de vorige eilanden, veel meer te belevenis. Zo is het oude centrum echt prachtig en kan je bijvoorbeeld ook actief doen. Toch is dit eiland niet do idyllisch als de vorige twee maar dit komt vooral doordat dit een groot eiland is.

Grote knip

 

Naast deze eilanden zijn er natuurlijk nog ontzettend veel hele mooie pareltjes. Wat is jouw top 3 van mooie eilanden?

post a comment