Top

Justtravelme

De laatste jaren ga ik meestal naar Azië op reis. Waarom? Nou eigenlijk heeft dat een aantal redenen. Zo is het daar natuurlijk veel goedkoper dan in Europa. Ook is alles heel anders en super mooi. Maar ook in Europa heb ik de laatste jaren enorm mooie plekken ontdekt. Eigenlijk was ik deze plekken allang weer vergeten tot ik begon na te denken over waar in Europa ik eigenlijk al geweest ben. Vandaag mijn top 3 mooiste plekken van Europa.

 

Kust van Kroatië
In Europa ben ik nog niet veel aan de kust geweest. Eigenlijk alleen in Frankrijk, Kroatië en Montenegro. Daarvan vond ik voor de kust van Kroatië bijzonder mooi. Ik had in mijn omgeving veel gehoord dat Istrië echt prachtig is qua kust, maar daar ben ik nou net niet geweest. Ik ben zelf in Zadar geweest en met de bus van Split naar Zadar gereden langs de kust. Echt prachtig! Graag zou ik nog een keer naar Split gaan. Ik ben nu alleen met de bus erlangs gereden, maar het leek mij echt een prachtig plaatsje.

 

Sarajevo
Zelf ben ik totaal niet fan van grote steden. Toch vond ik Sarajevo één van de mooiste steden waar ik ooit geweest ben. Dat terwijl het niet eens qua plek echt beeldschoon is, maar ook vanwege de geschiedenis die nog steeds terug te vinden is in de stad. Ik had van te voren Welcome to Sarajevo gezien en vond het erg bijzonder om naar plekken te gaan die in de film ook voorkwamen. Daarnaast is er wel echt heel veel gebeurd in Sarajevo. Niet alleen in de Joegoslavië oorlog, maar ook het begin van de eerste wereldoorlog was hier. Wat ik vooral erg indrukwekkend vond waren twee dingen: The white bastion en de vele kerkhoven. De kerkhoven vindt je overal door de hele stad heen. Hier liggen alle mensen die tijdens de oorlog om zijn gekomen. Indrukwekkend omdat op ieder graf een groot wit kruis staat. Als je dan over de stad uitkijkt, zie je overal velden met witte kruizen.

IMG_2857

 

Frankrijk
Tijdens mijn jeugd ben ik met mijn ouders regelmatig naar Frankrijk geweest. We gingen eigenlijk nooit terug naar dezelfde plek en zijn daarom in veel verschillende stukken van Frankrijk geweest. Vroeger vond ik Frankrijk niet bepaald bijzonder. We gingen er meerdere keren heen en ook een deel van mijn klasgenootjes ging naar Frankrijk. Nu ben ik al een aantal jaar niet meer in Frankrijk geweest en begin ik het steeds meer te waarderen. Eigenlijk heeft Frankrijk heel veel mooie plekken. Misschien wel heel toeristisch, maar dat is natuurlijk ook niet voor niets. Mijn favoriete plekken waren: Bretange, Normandië en het meer van Annecy. In Bretange vind je super mooie rotsen aan de kust, Normandië vond ik interessant wegens de geschiedenis (ook al vond ik het super stom om telkens weer een muffige bunker in te gaan, zal wel met de leeftijd te maken hebben gehad) en het meer van Annecy was gewoon een hele fijne plek om te zijn. Plus ik kon hier voor de eerste keer live naar de Tour de France. Echt een droom die uitkwam.

Comments:

  • 25 april, 2017

    Inderdaad alle 3 hele mooie plekken, hoewel ik in Sarajevo nog niet zelf ben geweest. Wel veel gehoord en gezien erover. Ik vind zelf Noorwegen ook heel mooi. En Portugal… Zwitserland en … haha… er zijn gewoon te veel mooie plekken. Sarajevo lijkt me vooral heel indrukwekkend!!

    reply...

post a comment