Top

Justtravelme

Azië staat bekend om de mooie tempels. Vrijwel in ieder dorp is wel een tempel te vinden. Totaal anders dan dat we in Nederland hebben. Daarom ook erg bijzonder. Nu ben ik niet heel erg van de tempels, dus ik bekijk lang niet alles. Als ik een tempel heb gezien, is het wel weer genoeg voor een paar dagen. Daarom ben ik erg selectief in waar ik naartoe ga. Al met al is het toch beste verzameling tempels. Vandaag mijn top 3 van de mooiste tempels in Azië.

Angkor, Cambodja
Als eerste één van de eerste tempels waar ik ooit geweest ben. Waarschijnlijk ook zo ongeveer de bekendste tempel van Azië. Namelijk de tempels van Angkor in Cambodja. Dit is niet maar één tempel, maar het is een heel groot complex dat helemaal vol staat met verschillende tempels. Wil je meerdere dingen zien, dan heb je toch wel minimaal twee dagen nodig op dit complex. Waarom is het de mooiste? Nou vooral omdat het zo ontzettend groot is en iedere tempel weer een andere stijl heeft. Daarnaast is het echt in een mooie staat en zijn de details echt prachtig. Zelf kan ik niet echt kiezen wat de mooiste tempel is. Iedere tempel heeft weer iets bijzonders.

Angkor Cambodja Cambodia

Borobudur, Indonesië
Als tweede een tempel in Indonesië en wel gelegen op het eiland Java, namelijk de Borobudur. Dit tempelcomplex is totaal anders dan Angkor en dat komt doordat het een Boeddhistisch bouwwerk is in tegenstelling tot de tempels van Angkor. Je vind deze tempel net iets buiten Yogyakarta. Deze tempel staat vooral bekend om de vele bellen die op het bouwwerk staan (soort van kerkklokken). Het is een tempel met meerdere lagen en op iedere laag kun je helemaal rondlopen om dan vervolgens een stukje naar boven te gaan. Vanaf bovenaf heb je een mooi uitzicht over de groene omgeving en de vulkaan in de buurt.

Borobudur Yogyakarta Indonesië

Prambanan, Indonesië
Als derde een tempel die in de buurt ligt van de Borobudur, namelijk de Prambanan. Dit tempelcomplex ligt ook in de buurt van Yogyakarta en wordt meestal samen met de Borobudur bezocht. Toch is dit een totaal ander complex. Het is namelijk gebouwd in een Hindoeïstische bouwstijl in tegenstelling tot de Borobudur. Daardoor lijken de tempels ook in de verste verte niet op elkaar. De Prambanan lijkt qua bouwstijl wel wat op Angkor. Helaas is de tempel niet helemaal in mooie staat. Ze zijn namelijk nog altijd aan het opbouwen na een aardbeving. Dat maakt het alleen echt niet minder de moeite waard om heen te gaan. Ga ook niet alleen naar de hoofdtempel zoals zovele, maar loop ook een rondje over het complex. Daar staan nog meer mooie tempeltjes waar je meestal helemaal alleen bent.

Prambanan Indonesië

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie tempels. Onder andere in Nepal en Thailand heb ik nog een aantal pareltjes bezocht. Alleen pasten die helaas niet meer in mijn top 3.

post a comment