Top

Justtravelme

a

Indonesië staat om heel veel dingen bekend, maar één van die dingen zijn ook zeker de fantastische stranden. Ieder eiland heeft zijn eigen prachtige stranden en het is dan ook lastig te kiezen naar welke mooie stranden je zou moeten gaan. Zelf ben ik niet zo heel erg van het strand hangen, maar toch wil ik graag alle mooie stranden die er zijn ontdekken. Al is het alleen maar om even een kijkje te nemen. In 2016 bezocht ik Indonesië en zag ik daar ook hele mooie stranden. Vandaag mijn Top 5 mooiste stranden van Indonesië.

 

Dream Beach – Nusa Lembongan
Wat mij betreft het mooiste strand dat ik tot nu toe heb gezien, is te vinden op Nusa Lembongan. Dit is een eilandje voor de kust van Bali en staat vooral bekend om de prachtige stranden. De laatste jaren wordt het eiland steeds meer toeristisch dus als je nog wil genieten van heerlijk rustige strandjes zou ik snel gaan. Dreambeach is een prachtig strand en om er te komen moet je via een trap omlaag. Van bovenaf zie je al dat dit strand een plaatje is. Heerlijk rustig, mooi wit zand en gewoon een geweldige plek om te liggen. Helaas is de zee hier erg ruw, dus zwemmen is geen mogelijkheid. Genoeg van het zonnen? Loop dan boven een klein stukje naar links naar Devil’s tears. Een mooi natuurverschijnsel van water dat tegen de kliffen aan gegooid wordt vind je hier.

 

 

Mushroom Beach – Nusa Lembongan
Als tweede nogmaals een strand die te vinden is op Nusa Lembongan. Dit strand is wel wat meer toeristisch en dat merk je ook meteen. Zo zitten er meer strandtentjes en zijn en bijvoorbeeld surfplanken te huur om te SUPpen. Zelf hou ik niet zo van het huren van strandbedjes en gelukkig is dat op dit strand ook niet noodzakelijk. Het is, afgezien van de bedjes natuurlijk, een gratis strand om te bezoeken. Eigenlijk alle stranden in deze lijst. Dat is soms in andere landen wel eens anders. Mushroom beach vind je in het zuidwesten van het eiland. Het is een prachtig strand om te zien want het water is heel helder en het strand is mooi wit. De naam van dit strand is afgeleid van het champignonvormige koraal dat voor de kust ligt.

 

Crystal Bay – Nusa Penida
Als derde een strand gelegen op een eiland vlakbij het bovenste eiland. Dit is namelijk een strand op het eiland Nusa Penida. Een prachtig eiland dat gelukkig nog niet zo is ontdekt door alle toeristen. Daardoor zijn de stranden op dit eiland ook heerlijk rustig. Dit strand is niet moeilijk te bereiken, maar toch zal je even moeten zoeken. Het eiland is namelijk niet zo goed in wegbewijzing. Maar als je het dan gevonden hebt is het zeker de moeite waard. Er zijn nauwelijks voorzieningen op dit strandje. Alleen een restaurantje waar je ook dingen kan huren als een surfplank of een snorkelset. Dit laatste is zeker de moeite waard, want dit stukje staat bekend om de mooie onderwaterwereld. Het is op dit strand echt heerlijk rustig. Toen ik er was, waren er maar 2 andere mensen. Heerlijk dus!

 

 

Sunset Beach – Nusa Lembongan
Eén van de mooiste plekken om de sunset te bewonderen is Sunset beach op Nusa Lembongan. Dit strand staat ook wel bekend als Sandy Bay. Helaas is het ook op dit strand niet aan te raden om te gaan zwemmen, omdat de zee een behoorlijke stroming heeft en er flinke golfen zijn. Gevaarlijk dus! Wel is het een heerlijk strand om te relaxen. Ook is er een prachtige infinitypool waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht en een heerlijk drankje. Aan dit strand ligt de Sandy Bay Beach Club. De plek voor een lekker drankje of om te lunchen. Sunset beach vind je aan de Zuid-West kust van Nusa Lembongan en is niet heel moeilijk te vinden. Het ligt vlakbij Devil’s Tears en Dreambeach. Perfect dus om deze 3 met elkaar te combineren.

 

Devil's tears

 

KelingKing Beach – Nusa Penida
Als laatste een strand waar ik helaas niet zelf ben geweest, maar wel fantastische verhalen over heb gehoord. Namelijk KelingKing Beach op Nusa Penida. Helaas durfde ik het niet aan een scooter te huren en met de fiets was dit toch net wat te ver. Daarom ben ik er niet geweest. Dit strand behoort tot de mooiste stranden van Nusa Penida en mag je eigenlijk niet overslaan. Dit strand is omringt door hoge kliffen waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. Heel veel mensen blijven hierboven om het viewpoint te bezichtigen en gaan daarna weer weg. Maar als je wat avontuurlijker bent ingesteld kan je ook naar het strandje hiken. Let op want dit is een flinke uitdaging. Het is namelijk behoorlijk pittig en flink stijl. Ga dus niet op je slippers maar neem een paar goede schoenen mee. Ook hier is de zee weer behoorlijk ruig dus pas heel goed op!

post a comment