Top

Justtravelme

Zes verschillende continenten waaruit je kan kiezen. Alleen voor welk continent kies je en op welk moment? Zelf ga ik toch snel voor het zelfde continent, maar misschien moet daar maar eens verandering in komen. Er is namelijk nog zoveel moois te ontdekken aan de andere kant van de wereld. Maar waarom zou je voor een bepaald continent moeten kiezen? Vandaag heb ik een aantal continenten op een rijtje gezet. Ieder continent met pluspunten en minpunten. Want voor welk continent moet je kiezen?

 

Oceanië
Een continent waar de meeste future backpackers al snel aan denken als het gaat om een reis. Niet zo gek, want naast Azië is Oceanië één van de bekendste backpackgebieden. Vooral als dit je eerste reis is, is Australië een goede bestemming. Je kunt er als je jong bent namelijk werken en zo je budget wat vergroten. Ook is het er makkelijk met de taal en kom je zoveel andere backpackers tegen dat je heel fijn door je reis heen zal gaan. Nog een pluspunt is dat het land totaal niet op Nederland of Europa lijkt en er dus genoeg te zien is. De nadelen zijn dat het een giga duur land is en dat het misschien soms te makkelijk is. Vooral als je wat meer houd van andere culturen en hele andere ideeën dan kan je nog wel eens teleurgesteld zijn. Een Engels stel die ik tegenkwam zei: ja we zijn al maanden door Azië aan het reizen en dachten: Ach een tijd Australië is vast ook leuk. Maar al snel waren ze weer terug, omdat het ze teveel aan Europa liet denken. De keuze voor dit continent hangt wat mij betreft af van verschillende dingen. Als je jong bent en graag wil werken: Gaan! Als je hele bijzondere natuur wil zien: Gaan! Maar verder zou ik dit continent niet zo snel nu doen, vanwege de kosten en de makkelijke bereisbaarheid. Kijk ik ga op mijn 60e niet meer door een arm gebied in Azië gok ik. Maar Australië/Nieuw-Zeeland met een camper is dan juist wel een uitstekend idee.

 

Australië

Azië
Een continent dat de laatste 10 jaar qua backpacken erg in opkomst is, is Azië. Tegenwoordig is niet Australië vaak meer eerste keuze, maar kiezen de meeste nieuwe backpackers vaak voor Azië. En terecht, want Azië heeft behoorlijk wat pluspunten. Het is er bijvoorbeeld goedkoop en zo kan je een heel stuk langer reizen van hetzelfde geld, daarnaast is het er erg toeristisch en zijn veel gebieden helemaal ingericht op de backpacker. Handig want zo hoef je zelf maar weinig te regelen of uit te zoeken. Daarnaast is het een totaal andere cultuur en religie dan wij gewend zijn. In eerste instantie heeft iedereen denk ik wel een kleine cultuurshock en die zal je in Oceanië gewoon veel minder snel hebben. Natuurlijk zijn er ook nadelen. Ik vond het bijvoorbeeld op veel plekken te toeristisch en te uitgebuit. Oké mooie plek maar om daar nou met 600 anderen te staan. Nee dankje! Voor iemand die een continent moet kiezen zou ik bij een eerste reis zeker voor Azië kiezen. Maar ook als je wat meer reiservaring hebt is het zeker de moeite waard. Alleen kies dan voor een ander gebied, bijvoorbeeld Nepal of Myanmar. Landen die nu nog een stuk minder platgelopen zijn.

 

Annapurna Nepal

 

Prambanan Indonesië

 

Afrika
Een continent waar je niet snel aan denkt met backpacken is Afrika. Niet zo gek ook, want in Afrika is het niet zo heel makkelijk om te backpacken. Uiteraard is het in landen als Marokko bijvoorbeeld prima te doen, maar de meeste andere landen is het veel verstandiger en makkelijker om een auto te huren en zelf te rijden. Er heerst niet echt een backpackcultuur en daardoor is ook alles wel een stukje duurder. Ook is het veel lastiger om kleine tourtjes te boeken. Kijk een safari is geen probleem, maar het is er niet zo ingericht op toeristen als andere continenten. Is Afrika aan te raden om te backpacken: Ik zou het wel eens gaan doen, maar zou ervoor zorgen dat je eerst genoeg reiservaring hebt opgedaan omdat je niet voor het makkelijkste gebied gaat. En uiteraard zoals al gezegd: een land als Marokko kan wel prima als je minder reiservaring hebt.

 

Zuid/Midden – Amerika
Als laatste een continent (of eigenlijk twee) die heel hoog op mijn verlanglijstje staan. Nu heb ik al veel onderzoek over dit gebied gedaan en kan ik daar wel wat over zeggen zonder dat ik er geweest ben. Dit deel van de wereld heeft net als veel andere continenten ook een hoop pluspunten. Zo kun je hier heel ver teruggaan in de geschiedenis van de mens. Daarnaast heb je er unieke culturen net als een unieke natuur. Eigenlijk is er voor ieder wat wils op dit continent. Plus als voordeel is het dat het redelijk toeristisch is en dus makkelijk te reizen, maar dat het nog niet zo platgewalst is als Azië. Natuurlijk zijn er ook nadelen en dat is wat mij betreft vooral de taal en de veiligheid. Nu zeg ik niet dat het er per definitie onveilig is, maar toch moet je altijd net iets meer oppassen als in andere delen van de wereld. Ook s het heel verstandig Spaans te spreken. Dus zou ik aanraden hier heen te gaan? Absoluut! Ook als eerste reis? Dat misschien niet meteen, maar het is wel mogelijk als je Spaans leert en je gezonde verstand gebruikt.

 

Kleine knip Curacao

post a comment