Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

Voor de kust van Bali liggen drie bijzondere kleine eilandjes. In 2016 heb ik alle drie deze eilanden mogen bezoeken. Nog altijd zijn deze eilanden niet heel erg bekend. Zonde want het zijn echt heerlijke eilanden, maar aan de andere kant ook mooi want zo zijn de eilanden nog niet overspoeld met toeristen. Maar als je niet heel veel tijd hebt en je kan maar naar 1 eiland? Welk eiland moet je kiezen? Nusa Penida, Ceningan of Lembongan?

 

Nusa Lembongan
Om te beginnen heb je het meest toeristische eiland, al is dit nog relatief als je het vergelijkt met Bali. Nusa Lembongan is behoorlijk klein en staat vooral bekend om de enorm mooie stranden. Eigenlijk is het op dit eiland vooral relaxen, want heel veel meer is er niet te beleven. Dit hoeft natuurlijk ook zeker niet! Je kunt je meerdere dagen op en rond het strand vermaken. Een tripje naar het mantapoint is ook absoluut aan te raden, maar ook gewone snorkeltripjes zou ik doen. Het mooiste strand van het eiland is voor veel mensen dreambeach. Vlakbij dit strand is ook een bijzondere plek te vinden, namelijk: Devil’s tears. Zeker het bekijken waard.

 

Dreambeach Nusa Lembongan Indonesië

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Nusa Ceningan
Nusa Ceningan is het broertje van Nusa Lembongan. Het ligt zo dicht bij elkaar dat je bijna heen zou kunnen zwemmen. Maar doe maar niet! Zelf ben ik naar dit eiland gegaan met de bekende gele brug. Nu hoorde ik dat deze brug vorig jaar is ingestort met meerdere doden tot gevolg en ik heb geen idee of die alweer herbouwd is, maar ik ga er vanuit van wel. Anders kan je ook altijd voor een klein bedrag je over laten varen door een schipper. Dit eiland is een stuk minder toeristisch dan zijn broer. Dat komt doordat er minder mooie stranden zijn en het allemaal wat lastiger bereikbaar is. Maar ondanks dat zeker een aanrader, want het is er ook meteen een stuk rustiger.

 

 

Nusa Penida
Het laatste eiland is een beetje vreemde eend in de bijt. Nusa Penida is namelijk echt nauwelijks toeristisch en is daarnaast ook een stuk groter. Hierdoor maak je veel meer mee van het lokale leven. Heerlijk en ik vind dit soort plekken altijd de mooiste om heen te gaan. Natuurlijk heeft ook dit eiland mooie stranden die je zeker moet bezoeken en je kan ook hier een tripje naar mantapoint maken. Wat je ook zeker moet doen is je onderdompelen in de lokale cultuur en een tochtje maken over het eiland. Wat mij betreft is dit eiland diegene die je moet kiezen als je maar tijd hebt voor 1. Gewoon omdat het anders is en je weinig toeristen tegenkomt. Daardoor is alles nog wat traditioneler voor zover dat kan.

post a comment