Top

Justtravelme

Het is alweer een paar weken geleden dat ik door Mexico aan het reizen was. Vooraf heb ik veel gelezen op andere blogs over de mooiste bezienswaardigheden en welke routes door Mexico handig waren. Ik ben niet iemand die alles klakkeloos overneemt, maar ik heb alle informatie wel gebruikt en hiermee mijn eigen route samengesteld. Onderstaande route is dus de route die ik zelf heb afgelegd. Ook geef ik tips om de route te verlengen

Eigen route
Mijn route begon net als de meeste routes in Cancun. Dit leek mij niet echt een interessante plek, dus na een paar uur slapen nam ik de bus naar Chiquíla. Dit is het plaatsje waar de ferry naar Isla Holbox vertrekt. Deze bestemming moet altijd in je route voorkomen. Het is een stukje om rijden, maar de stranden en het hele dorp zijn echt zo ontzettend mooi! Het lijkt wel een openlucht museum en is de perfecte plek voor foto’s. Na een paar dagen relaxen nam ik de bus richting Valladolid. Hier bekeek ik 1 dag de stad zelf en de 2de dag heb ik doorgebracht bij Chichen Itza. Hierna nam ik de bus naar Bacalar. Een bijzondere plek die steeds meer toeristisch wordt en niet voor niks. Je vindt hier echt een prachtig meer. Heel veel is er niet te beleven, maar een dagje of 2 relaxen moet je zeker inplannen hier. Daarna nog 2 daagjes naar Tulum (tegenvaller qua zeewier) om vervolgens af te sluiten in Cancun.

Verlengen
Er zijn meerdere opties om te verlengen. De eerste paar zijn makkelijke opties, omdat ze al op de route liggen. Zo kan je een tussenstop maken in Akumal. Een klein stadje met een mooi strand. Het staat bekend om het snorkelen met schildpadden. Zelf stond deze plek op mijn planning, maar wegens de zeewierplaag heb ik het helaas overgeslagen. De tweede plek is Playa del Carmen. Deze plek sloeg ik bewust over, omdat het vooral gericht is op de rijke Amerikaan. Niet echt een plek waar ik heen wou, maar het schijnt er wel prachtig te zijn. Alleen de stranden horen vaak bij hotels en dus wordt je vakantie meteen een stukje duurder.
Vervolgens opties die wat verder weg liggen: Merida, Campeche en Palenque. Deze plaatsen schijnen ook meer dan de moeite waard te zijn. Helaas had ik te weinig tijd. Heb je 3 weken, dan kan je één of meerdere van deze plaatsen nog wel opnemen in je route. Eventueel is een tripje naar Belize ook een optie, maar ik zou er zelf voor kiezen om dat te doen bij een langere reis en te combineren met ook Guatemala.

post a comment