Top

Justtravelme

Vlak voor de zomervakantie ging ik op reis door de Balkan. Ik sloot mijn reis af op Corfu. Corfu is één van de grootste eilanden van Griekenland. Op Corfu kun je kiezen voor verschillende plaatsen om te overnachten. Ik koos ervoor om te overnacht in Paleokastritsa. Vanaf hier heb ik ook een aantal dingen gedaan. Ik had maar twee dagen dus heb niet alle bezienswaardigheden kunnen zien, maar er is genoeg te doen op Corfu. Een overzicht van bezienswaardigheden Corfu.

 

Stranden
De meeste mensen gaan naar Griekenland voor de mooie stranden. Deze zijn ook te vinden op Corfu. Vanaf Paleokastritsa zijn veel verschillende stranden te bezoeken. Het was alleen niet altijd even makkelijk om deze stranden te vinden. Er staat bijna nergens aangegeven waar een pad of trap naar toe gaat. Vaak is dit wel het strand, maar ik heb ook wel eens onderaan een doodlopende trap gestaan. Ik zat iets buiten Paleokastritsa, maar als je naar het dorp loopt dan vind je het grote en drukke strand. Ik hou niet van dit soort stranden, dus ben naar een klein verstopt strandje gegaan. Helaas liggen er wel veel kiezels op de stranden.

 

Corfu stad
Als je op Corfu bent, dan kom je vast ook in Corfu stad. Dit is een moderne stad met een oud centrum. Heel leuk om doorheen te lopen. Vlakbij de stad is de ferryterminal te vinden. Dit is op loopafstand. Best bijzonder om zulke enorme ferries aan te zien meren. In het centrum van Corfu kan je ook mooi winkelen. Heb je dus een dagje niks te doen, kies er dan voor om een dagje naar de stad te gaan.

 

Paleis Sissi
Het paleis van Sissi heb ik wegens tijdgebrek helaas niet kunnen bezoeken. Jammer want als klein meisje heb ik deze films grijs gedraaid. Het paleis van Sissi is te vinden in het dorp Gastouri. Dit is ongeveer 10 km vanaf Corfu stad. Je kan het paleis en de tuin bezoeken. Het paleis was een zomerverblijf van Sissi. Op dit moment is het gebouw eigendom van de staat. Er is een museum te vinden dat meer verteld over de tijd van Sissi.

 

IMG_3042

Comments:

  • 9 februari, 2016

    Corfu staat al langere tijd op ons lijstje! De foto’s zijn echt mooi, liefst pakken we nu onze koffers en vliegen we ernaar toe ;)!

    reply...

post a comment