Top

Justtravelme

Eind mei naar afloop van mijn werk ben ik richting Lenzerheide gereden. Daar waren mijn ouders ook en zo konden we er nog een mooi weekendje van maken voor ik weer terugverhuisde naar Nederland. Lenzerheide is een best wel bekende plaats en het gebied erom heen ook. Ik kende deze plek vooral door de mountainbikewedstrijden die hier gehouden worden. Voor een vakantie is Lenzerheide echt een perfecte plek om heen te gaan. Om een beetje op een rijtje te zetten wat er allemaal te doen is, heb ik deze post geschreven. Welke bezienswaardigheden zijn er allemaal in Lenzerheide?

 

Mountainbike en downhillen
In de omgeving van Lenzerheide zijn er echt heel veel mogelijkheden om te mountainbiken. Omdat het erg heuvelachtig is, zijn de parcoursen behoorlijk pittig. Maar desondanks ook echt prachtig. Niet voor niets wordt er ook ieder jaar een worldcup mountainbike XC in Lenzerheide gehouden. Nu kun je overal in Zwitserland echt wel prima mountainbiken, maar downhillen is wat anders. Ook dit kun je perfect doen in Lenzerheide. Net zoals bij de cross country wordt er ook ieder jaar een worldcup downhillen in Lenzerheide gehouden. Als je nog dit nog nooit hebt gedaan zou ik zeggen: kijk eerst even een uurtje. Het is namelijk behoorlijk spectaculair (zie bijvoorbeeld ook YouTube voor wat filmpjes). Ikzelf heb behoorlijk wat ervaring op de fiets (heb wedstrijden gefietst op de weg en in het veld), maar was toch te bang om wat te breken, dus heb het helaas niet gedaan. Jammer, maar alleen kijken was ook geweldig.

 

Meer van Lenzerheide
Het plaatsje Lenzerheide ligt aan een mooi groot meer. Vanaf de wandelpaden in de bergen kun je dit meer al zien liggen. In het voorjaar en de zomer is het rond het meer erg druk. Zoals overal in Zwitserland zijn er barbecues waar je gebruik van kunt maken. Daarnaast nemen de meeste mensen wat eten en een kleed neer en gaan heerlijk een paar uurtjes aan het meer zitten. Zwemmen kan ook in het meer, maar alleen een klein deel van het jaar. Lenzerheide ligt namelijk behoorlijk hoog en het water blijft er erg lang koud. Als je niet zo’n koukleum bent, kun je er wel lekker zwemmen of ronddobberen op een luchtbed.

 

Wandelen
In de omgeving kun je prachtig wandelen. Je kunt zelf de bergen in gaan, maar nog makkelijker is om een skilift omhoog te nemen en vanaf daar te gaan wandelen. Dit hebben wij zelf ook gedaan. Let er wel op dat niet alle liften het hele jaar geopend zijn. In Zwitserland zijn alle wandelroutes echt perfect aangegeven. Overal zijn bordjes met de richtingen die je op kan en daarbij de tijd die het lopen is. Deze tijden kloppen ook verbazend goed. Als je ergens boven in de bergen begint dan heb je echt prachtige uitzichten over Lenzerheide en het meer. Echt een aanrader. Je kan je tocht zelf zo lang mogelijk maken. Als je niet heel veel zin hebt om een eind te lopen, dan doe je alleen even een rondje van een uurtje en ga je weer met de lift naar beneden, maar als je echt actief aan de bak wilt, dan kan je uiteraard ook lopend naar het dal gaan. Reken dan wel op spierpijn als je (bergaf) lopen in de bergen niet gewend bent.

 

In de winter is het natuurlijk mogelijk om te genieten van de wintersport. Helaas ben ik er niet in de winter geweest en kan ik hier dus niet veel over zeggen.

post a comment