Top

Justtravelme

In Mexico zijn ontzettend veel mooie plekken die je kan bezoeken tijdens een roadtrip. De echt bekende locaties zijn overal wel te vinden, maar er zijn ook nog andere locaties die misschien een tikje minder bekend zijn. Een voorbeeld daarvan is Bacalar. Een bestemming die ieder jaar bekender wordt en niet voor niks. Op dit moment is het nog goed te doen en is het niet te toeristisch, maar dat kan in de komende jaren best nog wel eens gaan veranderen. Ga dus zeker heen als je in Mexico bent. Waarom? Ik vertel je hieronder meer over de bezienswaardigheden van Bacalar.

 

Meer
Uiteraard is het meer van Bacalar echt de trekpleister. Het mooiste zou zijn als je ook aan het meer verblijft. Zelf verbleef ik in een hostel aan het meer, dit hostel had ook een eigen steiger. Echt top! Het water van Bacalar is zo ontzettend blauw. Echt zo mooi had ik het nog nooit gezien. Je kan hier heerlijk zonnen afgewisseld met een beetje zwemmen. Sidenote: Het water ziet er geweldig uit, weinig vis, echt top. Tot er opeens een krokodil langs kwam zwemmen. Als ik dit van te voren had geweten, had ik hier niet het water ingedoken denk ik. Gelukkig was het mijn laatste dag. Blijkbaar is het wel echt zeldzaam, dus ga gerust zwemmen, maar kijk wel af en toe even om je heen. Daarnaast kan je ook een zeiltocht maken of een kano huren. Zelf heb ik dit niet gedaan, maar mocht je tijd over hebben..

 

 

 

Stadscentrum
Als je de hele dag rond het meer hebt gehangen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar leuke restaurantjes. Deze vind je langs de waterkant of rond het centrale plein. Net als de meeste Mexicaanse steden heeft ook Bacalar een centraal plein waar de lokale bevolking in de avond samenkomt. Hier vindt je echt leuke restaurantjes en kan je ook eventueel het oude fort bezoeken. Op sommige dagen is er ook een marktje op het centrale plein.

 

In de buurt
Mocht je het meer zat zijn, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden in de omgeving. Zo kan je bijvoorbeeld gaan snorkelen bij Bacalar rapids. Vanaf hier is een kanaal met een natuurlijke stroomversnelling, zo drijf je langzaam richting Bacalar. Mocht je klaar zijn in Bacalar, dan kan je vanaf hier richting Belize reizen of terug naar boven richting Cancun. Ook kan je eventueel naar het kleine vissersdorpje Mahahual. Tegenwoordig is dit helaas ook best wel toeristisch. Maar mocht je genoeg tijd hebben, dan kan je zeker even een kijkje nemen.

post a comment