Top

Justtravelme

Botanic Garden Bogor Indonesië

Als je op het vliegveld in Jakarta aankomt heb je drie opties. Doorvliegen naar een andere stad, naar het centrum van Jakarta of meteen naar Bogor. Bogor is een stad die tegen Jakarta aangeplakt ligt. Afhankelijk van de drukte maakt het niet veel verschil of je naar het centrum van Jakarta gaat of naar Bogor qua reistijd. De meeste mensen kiezen voor Bogor, omdat Jakarta vaak wordt afgeraden. Ik vertel je wat je kan doen in Bogor. Wat zijn de bezienswaardigheden van Bogor?

 

Botanic garden
De botanische tuinen van Bogor kent iedereen wereldwijd. De tuinen liggen in het centrum van Bogor en je kan je hier meerdere uren vermaken. Er zijn heel veel bijzondere plantensoorten, maar als je dat niet interesseert dan kan je ook gewoon een lange wandeling maken door het park. Ik heb bijvoorbeeld niks met planten, maar kan wel genieten van een wandeling door de natuur. Jammer genoeg rijden er ook auto’s door de tuinen en dat haalt helaas wat van de charme af. Ga je naar Bogor, ontloop dan zoveel mogelijk het weekend. Dan is het namelijk erg druk in de tuinen en lopen er massa’s scholieren rond die een interview willen doen voor een schoolopdracht. Leuk om ze daar mee te helpen, maar bij de 5de keer wordt je er wel een beetje zat van.

 

 

Shoppingmalls
In Bogor is naast de tuinen niet erg veel te vinden. Wel kan je één van de meerdere grote shoppingmalls bezoeken waar je echt van alles en nog wat kan vinden. De grote shoppingmalls vind je in de buurt van de Botanic garden. Hiernaast zijn nog andere bezienswaardigheden te vinden. Zoals een grote tempel en een zijdefabriek. Het beste is om even in je hotel na te vragen waar je dit kan vinden. Dan kunnen ze je meteen vertellen welk minibusje je moet pakken.

 

Bogor een aanrader?
Ik ben zelf 2 dagen in Bogor geweest, omdat ik niet 3 dagen in Jakarta wou zijn voor mijn vlucht naar Nederland. Deze twee dagen waren eigenlijk net te lang. Je kan je een paar uur vermaken in de tuinen, maar dan heb je het meeste wel gezien. Natuurlijk kan je ook nog naar verschillende bezienswaardigheden buiten Bogor, maar de meeste mensen blijven maar een paar dagen in Bogor. Ik zelf zou wel aanraden om hierheen te gaan als je op Jakarta land. Even een dagje bijkomen en daarna meteen doorreizen, want dan heb je alles wel gezien.

 

Comments:

  • 27 juni, 2016

    Wat een mooie tuin, Leuke website.

    Gr Aafke (horsesands op bokt)

    reply...

post a comment