Top

Justtravelme

Hué Vietnam

Als er gekozen wordt voor een backpackreis door Vietnam, wordt er meestal gekozen om van zuid naar noord te reizen of omgekeerd. Het land is behoorlijk smal en op deze manier kom je langs alle leuke plekken. Helemaal als je de bus neemt is dit de perfecte route en zou kan je een tussenstop maken in meerdere leuke steden. Hanoi, Ho Chi Minh City en Hoi an zijn wel de bekendste plekken, maar ook Hué wordt redelijk veel bezocht. Maar waarom is dat? Ik vertel je in dit artikel meer over de bezienswaardigheden van Hué. Welke plekken mag je absoluut niet overslaan en hoelang is aan te raden om hier te verblijven?

Keizerlijke stad
De citadel van Hué is de belangrijkste toeristische plek van Hué. Vanuit dit ommuurde fort werd tot 1945 geregeerd. Nu is het te bezoeken en is het mogelijk om hier zelf doorheen te lopen. De citadel heeft een prachtige ligging aan de parfumrivier en is deels in tact gebleven. Er zijn wel een aantal stukken die geleden hebben onder de oorlog, maar dit maakt natuurlijk ook deel uit van de geschiedenis van Vietnam. Je kunt zeker een uur of 2 rondlopen door deze keizerlijke stad en de verschillende tombes, gebouwen en tempels bekijken. Ook het paleis is uiteraard te bezichtigen.

Parfumrivier
Deze rivier doorkruist Hué. Je kan hier onder andere een boottocht boeken met een dragonboat. Heb je geen zin in een boottochtje, dan kan je ook gewoon langs de waterkant gaan lopen. Zelf vond ik dit heel mooi! Gewoon een eindje langs de rivier lopen, af en toe even stoppen om op een bankje naar het lokale leven te kijken. Je wordt wel regelmatig aangesproken door verkopers, maar die zijn ook redelijk makkelijk af te poeieren. Mocht je wel wat willen kopen, kijk dan naar de kunstenaars die kleine handgeschilderde tekeningen verkopen. (kijk wel even rond, dat er niet nog 10 verkopers zijn met exact dezelfde tekeningen. Dit gebeurd nogal eens).

Scootertocht naar Hoi An
Zelf heb ik deze tocht niet gedaan, maar wel van andere reizigers gehoord dat het meer dan de moeite waard was. Je kan in beide steden beginnen en daar een scooter regelen om naar de andere stad te rijden. Vooral het uitzicht moet meer dan schittert zijn! Zelf deed ik dit stuk met de bus, omdat ik geen held ben in het verkeer en alleen reis. Dus het risico vind ik dan te groot.

Thien Mu Pagoda en tombes
De pagoda is gelegen op een heuvel een klein stukje buiten Hué. Het is niet een plek waar je een hele dag voor moet uittrekken, maar als je tijd over hebt, dan zou ik zeker een bezoekje brengen aan deze pagoda. Ook kan je naar de verschillende tombes gaan. Deze schijnen best leuk te zijn om rond te kijken. Zelf heb ik deze niet bezocht, omdat ik maar 2 dagen in Hué heb doorgebracht. Dat is wel het minimum dat aan te raden is. Wil je ook wat meer kleine dingen zien, dan moet je toch wel uitgaan van minstens 3 dagen.

Dit zijn de meest voor de hand liggende bezienswaardigheden van Hué op een rijtje. Nog aanvullingen? Laat het mij weten

post a comment