Bezienswaardigheden van Kuala Lumpur

Kuala Lumpur was één van mijn favoriete steden in Azië. Als je naar Maleisië gaat dan zal je waarschijnlijk ook naar Kuala Lumpur gaan. Er is heel veel te doen in deze miljoenenstad, maar welke dingen mag je echt niet missen als je hier naartoe gaat. Ik geef je meer informatie over de bezienswaardigheden van Kuala Lumpur.

Batu Caves
De Batu caves zijn hindoetempels in een grot. Deze tempels staan net buiten Kuala Lumpur, maar zijn makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. De tempels zijn te bereiken via een hele hoge trap. Het is een hele klim om boven te komen, maar de tempels en het uitzicht zijn wel de moeite waard. Rondom de tempels zitten ook veel apen. Er zit altijd wel een toerist tussen die een zak voer koopt om deze apen te voeren. Erg leuk om te zien maar pas wel een beetje op, want de apen kunnen agressief zijn.

IMG_2412f

Petronas towers
De Petronas towers liggen in het centrum van Kuala Lumpur. Van een grote afstand kan je ze al zien staan. Het is een erg indrukwekkend gebouw om te zien. Zelf heb ik de toren alleen van de buitenkant bekeken. Maar het is ook mogelijk om naar binnen te gaan. Als gebouwen en architectuur je interesseert dan zou ik dit zeker doen.

Uitgaan/shoppen
In het centrum van Kuala Lumpur kan je je wel vermaken als je houdt van winkelen. Alle grote Europese winkelketens zijn hier te vinden, bijvoorbeeld de H&M en esprit. Daarnaast kan je je ook verwonderen in de dure designwinkels. Je kan je meerdere dagen vermaken als shoppen je ding is. Naast winkelen kun je ook goed uitgaan in Kuala Lumpur. Je zou dit niet verwachten in een islamitisch land. Er is één straat waar meerdere leuke kroegjes en clubs zien. Ga hier als vrouw zijnde doordeweeks heen, want dan heb je vaak free drinks for ladies.

Chinatown
Chinatown is de plek om te overnachten als je niet teveel geld kwijt wil zijn. Chinatown is daarnaast ook een geweldige plek om doorheen te lopen. Het is best uitgestrekt en staat helemaal vol met straatstalletjes die van alles verkopen. De stalletjes staan vaak zo dicht op elkaar dat het wel een doolhof lijkt. De spullen die hier aangeboden worden zou ik zelf niet kopen, omdat er vrijwel alleen maar namaakspullen verkocht worden van alle bekende merken. Toch is het wel leuk om lekker rond te kijken. Daarnaast kan je in Chinatown heel lekker eten bij de vele straatstalletjes. Dit kost bijna niks.

IMG_2429h

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *