Top

Justtravelme

Angkor Cambodja

Cambodja is een land dat door veel Azië reizigers bezocht wordt. De voornaamste reden hiervoor is het bezoeken van Angkor Wat. Een enorm tempelcomplex gelegen net buiten Siem Reap. Daardoor zou iedereen die Cambodja ook een bezoek brengen aan Siem Reap. Maar is er naast Angkor Wat ook meer te beleven in Siem Reap? Vandaag de bezienswaardigheden van Siem Reap.

 

Angkor Wat
Zoals al gezegd is Angkor Wat de grootste trekpleister van Cambodja. Dit enorme complex is gebouwd in het begin van het jaar 1100. Lange tijd is dit tempelcomplex verborgen geweest. Pas rond 1900 werden de tempels ontdekt door een Fransman en de laatste eeuw is het een toeristische trekpleister geworden. Dit tempelcomplex is te vinden net buiten Siem Reap. Je kan hier naartoe met een tuktuk of je kan een fiets huren. Ik zelf heb een fiets gehuurd en ben twee dagen de tempels gaan bekijken. Om binnen te komen moet je een ticket kopen. Dit kan voor één en drie dagen. Drie dagen is naar mijn inzien perfect. Dan kan je het grootste deel van de tempels wel zien. In een eerder artikel maakte ik een fotoverslag van de tempels die ik bezocht heb.

 

 

Andere bezienswaardigheden
Naast de tempels is er niet heel veel te zien in Siem Reap. Eerst was het nog een authentiek stadje, maar de laatste jaren is het steeds meer toeristisch geworden. Toch vond ik het wel een fijn stadje om een paar dagen te verblijven. Wil je wat bekijken, ga dan richting de backpackersstraat. Hier vind je allemaal kroegjes en leuke winkeltjes. Ook de lokale markt is hier vlakbij. Wat mij wel opviel in Siem Riep was de armoede. Er staan veel huisjes die alleen gemaakt zijn van golfplaten. Ik vind dit altijd moeilijk om te zien, maar toch is het ook wel eens goed want het opent wel je ogen.

Comments:

  • 20 maart, 2016

    Angkor wat lijkt me heel leuk om eens te bezoeken! sowieso lijkt Cambodja mij een super leuk land

    reply...

post a comment