Top

Justtravelme

Vorig jaar reisde ik door de Balkan en één van de mooiste landen daar was Montenegro. Ik ben er maar heel kort geweest, maar heb mij er zeker vermaakt. Ik ben voornamelijk in Ulcinj geweest. Een plaatsje aan de kust en niet ver van de grens met Albanië. Misschien niet zo mooi als bijvoorbeeld Kotor en Budva, maar zeker de moeite waard. Er zijn hier namelijk vrij weinig toeristen. Er was vorig jaar zelfs maar één hostel online te vinden. Vandaag vertel ik je meer over de bezienswaardigheden van Ulcinj.

 

Oude stad
De oude stad van Ulcinj is zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vind het oude centrum naast het nieuwe centrum. Om hier te komen kan je vanaf het stadstrand een lange trap op. Bovenaan de trap vind je direct het oude centrum met een mooi uitzicht. Als je iets verder loopt dan kom je in allemaal kleine steegjes terecht. Super om hier gewoon doorheen te wandelen.

 

Stranden
In en rondom Ulcinj zijn meerdere mooie stranden te vinden. Het makkelijkst te vinden is het stadstrand. Dit ligt naast het oude centrum en ligt vol met lokale mensen. Ook zijn hier een aantal strandtentjes, maar op het strand zelf moet je geen luxe verwachten, want het is een openbaar strand. Net buiten Ulcinj ligt een heel lang, mooi zandstrand: Velika Plaža. Het beste kan je hier met de taxi of de fiets/brommer heen.

 

Bezoekje aan Albanië
Vanaf Ulcinj kan je heel makkelijk de bus pakken naar Albanië. Je zit dan een uurtje of 3 in de bus (afhankelijk van de snelheid bij de grensovergang). Hier kom je meteen in een hele andere wereld terecht. Hou wel goed in de gaten waar je bent aangekomen met de bus, want er zijn geen bushaltes in Albanië en het is best lastig om te vinden waarvandaan de bus vertrekt.

 

Ben jij al eens in Montenegro geweest?

Comments:

  • 17 juni, 2016

    Wat leuk! Ik ben er nog nooit geweest!

    reply...

post a comment