Top

Justtravelme

In 2016 ging ik voor een maand naar Indonesië. Omdat ik natuurlijk zo goedkoop mogelijk wou vliegen vloog ik met Xiamen Airlines. Dit betekende dat ik wel een overstap had van 12 uur. Gelukkig vond ik ergens dat je gewoon van het vliegveld mocht met een 24uurs visum en dus ben ik een paar uurtjes Xiamen in geweest. Dit was de eerste keer in China en viel niet tegen. Nu zullen er wel meer mensen zijn die een overstap in Xiamen hebben en ook van het vliegveld af willen. Daarom heb ik een paar bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

 

Gulung Yu eiland
Om bij Gulung Yu eiland te komen moet je eerst naar de ferry komen. Dit kan met een bus of een taxi. Mensen spreken nauwelijks Engels dus zorg ervoor dat je het op een briefje geschreven hebt. Daarna neem je de ferry naar Gulung Yu eiland. De boottocht is een bezienswaardigheid opzich. Chinezen zijn behoorlijk bijzonder en je wordt zo ongeveer fijn gedrukt. Vanaf de ferry heb je een mooi uitzicht over de mooie wolkenkrabbers aan de kust. Op het eiland zijn meerdere bezienswaardigheden. Eén ervan is: Shuzhuang Garden. Een tuin met bijzondere planten, maar ook Cliffs en grote stenen. Een iets ruigere tuin dus. Zelf zou ik ervoor kiezen om gewoon een rondje over het eiland te lopen en vooral de kleine winkelstraatjes in te duiken. Het is een grote cultuurshock, maar ook heel erg bijzonder. Heel veel geuren en kleuren om je heen en gefrituurde dieren die je verder nergens tegenkomt.

 

 

Omgeving vliegveld
Als je maar weinig tijd hebt kan je ervoor kiezen om gewoon een kijkje te gaan nemen rondom het vliegveld. In Xiamen moet je sowieso een visum hebben en is er geen verschil tussen op het vliegveld blijven of er buiten even een kijkje nemen. Buiten het vliegveld vind je oase van rust. Het is heel on-Chinees. Of eigenlijk ook wel weer Chinees. Alles is namelijk echt perfect netjes aangelegd en wordt heel erg onderhouden. Ieder blaadje wordt recht gelegd zo ongeveer. Als je even een uurtje hebt, dan kun je mooi een stukje wandelen of plaatsnemen op één van de bankjes. Even weg van de drukte op het vliegveld zelf.

 

Andere bezienswaardigheden
Je hebt nog heel veel meer bezienswaardigheden. Zo kan je een kijkje nemen in de goed bekendstaande universiteit van Xiamen. Ook kan je een bezoekje brengen aan het fort dat ik Xiamen gelegen is. Uiteraard kan je ook een kijkje nemen in het centrum van Xiamen al is er niet een echt centrum. Zelf hou ik heel erg van dit soort uitstapjes. Gewoon kijken hoe het lokale leven zich daar op straat afspeelt.

 


Een deel van de afbeeldingen is afkomstig van Pixabay.com

post a comment