Top

Justtravelme

Titanic museum Belfast

Belfast is een stad die nog niet heel veel bezocht wordt door het massatoerisme. Heel fijn vind ik dat, maar toch wil ik meer mensen aanraden om hier eens een kijkje te gaan nemen. Het is namelijk een prachtige stad met heel veel mooie bezienswaardigheden. De komende tijd zullen er meer uitgebreide artikelen over deze bezienswaardigheden verschijnen op mijn blog, maar vandaag wil ik eerst de bezienswaardigheden van Belfast globaal op een rijtje zetten. Welke plekken mag je absoluut niet overslaan tijdens je stedentrip?

 

Titanic museum
De eerste plek waar je absoluut naar toe moet is het Titanic museum. De Titanic is namelijk gebouwd in Belfast en naar aanleiding hiervan is er een museum gebouwd. Het is een heel interessant museum waar je minimaal 2-3 uur voor moet uittrekken. Je vind hier meer informatie over het Ierland in die dagen en Titanic. Hoe die gebouwd werd en over de ondergang. Echt niet overslaan dus!

 

 

Street art
Er zijn meerdere plekken in Belfast waar je street art kunt vinden. Belfast staat hier namelijk bekend om. De bekendste plekken zijn in de buurt van Donnegall street en daarnaast rondom Shankill Road en Falls Road. Hier vonden vroeger de spanningen plaats tussen de katholieken en protestanten. Je vind hiervan vooral de street art terug in de straten. Prachtig om te zien, maar natuurlijk wel met een trieste achtergrond.

 

img_0255

 

Peacewall
De peacewall is ook onderdeel van de trieste geschiedenis van Noord-Ierland. Dit zijn namelijk de muren tussen beide wijken. Nog altijd is een deel van de muur blijven staan. Het is een lelijke aftandse muur, maar je moet het toch gezien hebben als je meer wilt weten over de geschiedenis Belfast. Ook is er een stukje waar een gedenkplaats gemaakt is. De gemeente wil de komende jaren de muur steeds verder afbreken. Nog snel even een kijkje gaan nemen dus!

 

img_0272

 

City Hall
De City Hall is het gemeentehuis van Belfast. Een prachtig gebouw midden in de stad. Het is het zeker waard om even een rondje om het gebouw te lopen. Heb je interesse in architectuur dan kun je uiteraard ook een kijkje nemen in het gebouw zelf. Het is gratis en je kunt altijd even binnenlopen om het prachtige gebouw te kunnen bekijken. Ook is er prachtige glas in lood te vinden. Je kunt zelf een kijkje nemen, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan de rondleidingen die gegeven worden.

 

 

Victoria square shopping mall
Deze shopping mall is de grootste en belangrijkste van Belfast. Je vind hier alle bekende winkels en grote modeketens. Je kunt je hier echt uren vermaken met shoppen. Ook als je niet van shoppen houd, dan is het nog steeds een leuke plek om naar toe te gaan. Perfect uitje als het eens wat minder weer is want het is een mall en dus uiteraard overdekt.

 

St George market
Dit is één van de leukste markten van Belfast. Deze markt is alleen in het weekend open en is de perfecte plek voor een toerist om naar toe te gaan. Helaas is de markt alleen overdag geopend, maar dan nog is het zeker het bezoeken waard. Je vind hier allemaal kraampjes van handgemaakte spullen of kunst. Daarnaast is er ook een groot food gedeelte waar je allemaal lekker specialiteiten kunt bestellen. Een aanraden is om op zondag er wat te gaan eten, want dan is er ook nog eens heerlijke live muziek. Beter kun je niet krijgen toch?!

 

img_0140

 

St. Anne’s cathedral
De, naar mijn mening, mooiste kerk van Belfast vind je in Queen’s quarter. Dit is een wijk in het centrum. Het ligt op loopafstand van het Titanic gebied en de City Hall. Je vind deze kerk in Donegall street. Deze straat heb ik hierboven ook al een keer genoemd wegens de street art die er te vinden is. Perfect om te combineren dus! Je kunt deze kerk ook van binnen bezichtigen alleen kost je dat 5 pounds. Zelf heb ik dit niet gedaan, omdat het zondag was en er een dienst gaande was. Ik kan dus ook niet zeggen of het de moeite waard is. Maar ook al kijk je alleen aan de buitenkant, dan nog is het een plek die je niet moet missen.

 

img_0209

post a comment