Top

Justtravelme

Je hebt in Nederland veel oude steden die mensen bezoeken voor een dagtripje. Maar je hebt ook verschillende steden die niet heel vaak bezocht worden. Delft is hier 1 van. Een stad die een prima plek is voor een dagje uit. Voor mij als iemand die een natuur en gezondheid/techniek profiel had op de middelbare school is Delft vooral bekend door de technische universiteit. Dat is alleen niet het enige waar Delft van bekend is. Vandaag in op stap in Nederland: Delft.

 

Oude kerk / nieuwe kerk
Delft heeft 2 grote kerken die je kunt bezoeken. Deze kerken bepalen wel een beetje het beeld van Delft. De nieuwe kerk kan je vinden aan de grote markt en is vooral bekend van het koninklijk huis. In deze kerk worden de overleden leden van het koninklijk huis namelijk bijgezet. Daarnaast was het ook het decor van de bruiloft van Willem Alexander en Maxima. Je kunt deze kerk van binnen bekijken en eventueel ook een kijkje nemen in de toren. Naast de nieuwe kerk heb je op ongeveer 10 minuten lopen de oude kerk. Ook hier zou ik zeker even een kijkje nemen.

 

 

Delfts blauw
Delft is bij de meeste mensen het meest bekend door het Delfts blauw. Als je hierin geïntresseerd bent, dan zou ik zeker een dagje naar Delft gaan. In de souvenirwinkeltjes kun je uiteraard wat hiervan kopen, maar ben je echt geïnteresseerd dan kan je ook naar het museum/de fabriek gaan. Op de site van Royal Delft kan je hier meer over vinden. Je kunt hier namelijk een experience boeken waarbij je een schildersdemonstratie ziet, een bezoek brengt aan het museum en daarnaast een kijkje kan nemen in de fabriek.

 

 

Binnenstad
De binnenstad van Delft is mooi om te zien. Zo heb je overal kleine grachtjes waar huizen aan staan. Iets wat je zeker niet overal ziet. Dus mocht je naar Delft gaan, ga dan ook zeker even een stukje door de binnenstad lopen voor deze grachtjes. Daarnaast heb je uiteraard de grote markt. Een heel gezellig plein met leuke restaurantjes en terrasjes. Ook vind je hier de eerder genoemde nieuwe kerk.

 

 

Nog meer doen?
Wil je nog meer zien dan kan je onder andere naar het Prinsenhof. Hier is Willem van Oranje vermoord. Tegenwoordig is het een museum die je kunt bezoeken. Omdat er in Delft allemaal grachtjes zijn kan je hier ook een boottocht doen om de stad vanaf een andere kant te verkennen. Daarnaast heb je de al genoemde technische universiteit. Hierbij het je ook een science center. Een leuke plek voor kinderen die interesse hebben in techniek. Mijn broertje (die waarschijnlijk aan de TU in Enschede gaat studeren) vond dit een paar jaar geleden echt een geweldige plek. Ook heb je in Delft de botanische tuinen. Zelf ben ik hier niet geweest, maar ik ben wel in bijvoorbeeld de tuinen van Bogor geweest en vind deze tuinen altijd een heerlijke plek.

post a comment