Top

Justtravelme

Op dit moment woon ik alweer een paar maanden in Nederland, nadat ik in het begin van het jaar in Zwitserland woonde. Met Hemelvaart was ik een dagje vrij en plus het was super mooi weer. Een perfecte dag dus om een dagje op pad te gaan. Aangezien ik dicht bij Liechtenstein woonde, maar ik daar eigenlijk nog nooit ben geweest, leek het mij een goed plan om eens een rondje Liechtenstein te doen. Liechtenstein is zo klein dat je eigenlijk alles wel in één dag kan bezichtigen. Er zijn niet veel wegen, dus een roadtrip van noord naar zuid of omgekeerd is makkelijk te doen. Ik laat vandaag zien wat je allemaal kan doen tijdens een roadtrip door Liechtenstein.

 

Mijn roadtrip begon helemaal in het noorden van Liechtenstein aangezien ik in Oberriet woonde. Vanaf Zwitserland ging ik de grens over bij Ruggell. HIer is nog niet heel veel te doen en te zien vanuit de auto. Wel kan je heel mooi wandelen en fietsen in de omgeving. Zelf deed ik altijd een drielanden rondje. Beginnen in Zwitserland langs de rijn, rijn oversteken naar Liechtenstein en vervolgens via Oostenrijk weer terug. Maar dat terzijde. De eerste bezienswaardigheid waar we naar toe gingen was het slot van Vaduz. Dat ligt uiteraard bij Vaduz.

 

Slot Vaduz
In dit slot woont nog altijd de koninklijke familie van Liechtenstein. Je kunt hier niet naar binnen, maar je kan wel tot aan het slot komen. Vlakbij het slot kan je parkeren. Het is dan nog maar een klein stukje wandelen om het slot te kunnen bezichtigen. Omdat het slot op een berg ligt, is het uitzicht ook echt prachtig. Eventueel kan je in de omgeving ook wandelen, maar dat hebben we niet gedaan. Mooi is dat je maar één deel van het slot kan zien. Het andere deel kan je vrijwel over in Vaduz zien. Je hebt namelijk vrijwel overal in Vaduz uitzicht op het slot.

 

Vaduz
Na het slot kan je de weg omhoog vervolgens richting Triesenberg. Dit schijnt ook echt prachtig te zijn, maar helaas waren ze met de weg bezig toen wij er waren. We konden dus jammer genoeg niet verder omhoog. Daarom maar meteen naar Vaduz zelf doorgereden. Deze hoofdstad is niet enorm groot en je hebt dus ook niet veel tijd nodig om rond te kijken. Parkeerplaatsen zijn erg makkelijk te vinden en het eerste uur is gratis. Voor ons was dat genoeg, maar als je alles wat rustiger aan doet en ook wilt shoppen, dan heb je minstens 2 uur nodig. De VVV in Vaduz is een aanrader om heen te gaan. Hier vind je namelijk gratis plattegronden. Om de stad te verkennen kan je met een toeristentreintje gaan. Dat hebben wij niet gedaan, omdat het vol zat met Indiërs en Chinzen. Plus alles is op loopafstand. De hoogtepunten zijn de oude gebouwen in het centrum. Deze zijn erg mooi, maar ze waren in het voorjaar wel veel aan het restaureren. Daarnaast moet je uiteraard een bezoekje brengen aan de wijngaarden die aan de rand van het centrum liggen. Ook hebben wij een bezoekje gebracht aan het rode huis. Een belangrijk gebouw in de politieke geschiedenis van Liechtenstein.

 

Malbun of Maienfeld
Als laatste heb je twee opties. Namelijk Malbun of Maienfeld. De keuze hiervan hangt een beetje af van het weer en wat je wilt doen. Malbun is het wintersportgebied van Liechtenstein. Hier kan je in de winter skieën of in de zomer wandelen. Het is er prachtig, maar dan moet het wel lekker weer zijn. Dat was het helaas niet toen wij er waren, dus hebben we de route van Vaduz naar Maienfeld (Zwitserland) gereden. Echt een prachtige route door de bergen. Je doet verder niks, maar kan wel genieten van het uitzicht. Wat mij betreft dus zeker een prachtige afsluiter van de Roadtrip door Liechtenstein.

Comments:

post a comment