St. Georgemarket in Belfast

Als je aan toeristen in Belfast staat welke plekken je sowieso moet bezoeken, dan staat de St. Georgemarket in Belfast zeker op het lijstje. Helaas is deze markt niet de hele week te bezoeken, maar alleen in het weekend. Ben je in het weekend in Belfast, dan mag je het echt niet overslaan. Ik ben zelf op een zondagochtend er geweest en heb der minstens een uur rondgelopen. Heerlijk! Ik vertel je vandaag meer over deze markt en waar je hem kan vinden. Je bezoekje naar Belfast is namelijk niet compleet zonder dat je even hier wat lekkers hebt gegeten.

De markt
Zoals al gezegd is deze markt een weekendmarkt. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag is de hal geopend gedurende de dag. Helaas is de markt in de avonduren gesloten. Iedere dag is een beetje anders, maar wat je sowieso iedere dag kunt vinden, zijn de tientallen eetkraampjes. Het is Belfast dus best aan de prijs, maar je kunt hier wel heel veel lekkere dingen uit proberen. Een aanrader is om op zondag te gaan, want dan is er ook nog eens live muziek. Fijn toch?! Uiteraard moest ik zelf ook een echt typisch gerecht proeven uit Belfast. Dit werd de Belfast Bap. Een gerecht die bij meerdere kraampjes werd verkocht. Wel alleen een aanrader om als ontbijt te eten als je een sterke maag hebt. Het was heerlijk, maar aan mij niet besteed als ontbijt. De Belfast Bap is namelijk een soort bolletje met daarop ongeveer 6 plakken spek, een gebakken eitje en 2 worstjes. Als ontbijt dus behoorlijk pittig! Naast het eten was der op zondag een soort kunstmarkt waar mensen allemaal zelfgemaakte spullen, maar ook bijvoorbeeld lp’s verkochten. Een goede plek dus om even overheen te lopen.

Waar vind je de markt?
De markt kun je vinden in het centrum van Belfast. Alles in Belfast is goed aangegeven, dus het is een kwestie van de bordjes volgen. Het makkelijkste is om vanaf de City Hall die kant op te lopen. Je vindt dan de markt aan de rechterkant van de weg. Wel even goed opletten, want het is een overdekte markt in een soort van hall. Van de buitenkant valt het niet heel erg op als je niet om je heen kijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *