Top

Justtravelme

Zoals waarschijnlijk al bekend ben ik net op reis naar Nepal geweest. Ik ben hierheen gevolgen met Jet Airways, omdat dit verre weg de goedkoopste optie was. Helaas waren er niet al te goede berichten over te vinden, maar toch heb ik het risico maar genomen. Het scheelde 200 euro en dat vind ik toch behoorlijk veel geld. Tot nu toe heb ik al met meerdere ´vreemde´ maatschappijen gevolgen. Dit was altijd een risico, omdat er weinig ervaringen over te vinden waren. Maar toch altijd het risico genomen en tot nu toe is het altijd goed uitgepakt. Om volgende reizigers wel wat ervaringen te laten weten, heb ik vandaag een review over Jet Airways. Review Jet Airways. Dit is niet de eerste review die ik schreef over een vliegmaatschappij. Eerdere reviews schreef ik over: Xiamen airlines, AirAsia en Etihad.

Vliegtuig
Het vliegtuig waarmee ik heb gevlogen was behoorlijk klein. De meeste vluchten naar Azië gaan in een vliegtuig met een 3-4-3 opstelling, maar dit keer was het een 2-4-2 opstelling. Voor mij maakt het eigenlijk geen verschil. Het vliegtuig had een gemiddelde beenruimte. Dat houdt in dat ik (met mijn 1,78) meer dan voldoende ruimte heb. Ben je een stuk groter dan gaat het krap worden, maar dit zal ook zo zijn met de meeste andere vliegtuigen. Iedere stoel bevat flight entertainment. Hierbij is er voldoende keuze. Je merkt dat het een maatschappij uit India is aan de vele Bollywood films, maar er is ook genoeg Hollywood te vinden.

Personeel
Het kwaliteit van het personeel is voldoende, maar ook niet meer dan dat. Het duurde behoorlijk lang voordat ze de eerste keer langskwamen met drinken. Niet fijn, omdat er ook geen flesjes waren (en deze dombo was haar flesje op Schiphol verloren). Later ging ook het eten nogal rommelig en dat duurde behoorlijk lang. De kwaliteit van het eten is over te twisten. Hou je van Indiaans eten dan zit je goed. Anders heb je pech. Het handige aan vliegen met Jet Airways is dat de voertaal Engels is. Het personeel kan dus ook prima Engels en dat is altijd wel makkelijk. Ik vond het personeel wel wat chagrijnig overkomen, maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat ze er al een lange dag op hadden zitten.

Mening
Al met al zou ik Jet Airways wel aanraden. Je moet er wel tegen kunnen dat niet alles even soepel gaat, maar de vlucht is prima. Daarnaast is de prijs ook nog eens heel goed. Zorg wel voor voldoende overstaptijd in India. De security verloopt daar ronduit slecht. Heel erg rommelig en het kostte veel tijd, omdat mannen en vrouwen gescheiden werden. Wel handig bedacht. Drie rijen voor mannen en één voor vrouwen.

Wat zijn jouw ervaringen met Jet Airways?

post a comment