Top

Justtravelme

Ik ga op reis en ik neem mee…? Deze vraag stel ik mezelf erg vaak. Iedereen zal voor zichzelf wat essentials hebben, bijvoorbeeld een goede tas, zonnebril, camera en een regenponcho. Het is slim om te investeren in de dingen die je écht hard nodig gaat hebben, want wanneer je constant onderweg bent gaan kwantiteit over kwaliteit. Dat is ook het geval bij je schoenen.

 

Op reis loop je meer dan ooit. Je bezoekt de plaatselijke bezienswaardigheden, je wandelt wat rond en de avonturiers onder ons doen misschien een meerdaagse trekking. Je vraagt veel van je voeten en dat maakt goed schoeisel essentieel. Het schoenenmerk LOWA begrijpt dit als geen ander. LOWA is opgericht door een Duitse schoenmaker al bijna 100 jaar geleden. De jarenlange ervaring in combinatie met de duurzame productie maken de wandelschoenen van LOWA ontzettend populair onder fanatieke reizigers.

 

Ben je van plan een flinke trekking te maken in een warm land? Ga dan voor de LOWA Lady Light of LOWA Mauria GTX. Dit zijn twee modellen uitermate geschikt voor een meerdaagse wandeling. De naam zegt het al: de Lady Light is wat lichter en beter bestemd voor gevoelige voeten. De Mauria GTX is een stevigere schoen. Ze zijn misschien ietsje zwaarder, maar wel beter wanneer je van plan bent door een rotsachtig gebied te trekken. De stevigheid beschermt je voeten tegen het stoten tegen bijvoorbeeld grote stenen en rotsen. Tevens zijn beide modellen waterdicht en ventileren goed.

 

Annapurna Nepal

 

Nu het nog kan raad ik iedereen aan om op reis te gaan naar een gebied waar veel ijs en sneeuw is. Een bergwandeling door een koud gebied is prachtig en onvergetelijk. Zelf staat bij mij nog een wandeling naar het Everest gebied op de planning. Aangezien je daar boven de 5000m komt zijn schoenen die aangepast zijn aan deze omstandigheden wel een must. Bijvoorbeeld de LOWA Locarno Ice zijn geweldige schoenen geschikt voor deze extreme weersomstandigheden. Het relatief nieuwe model biedt bescherming tegen te koude temperaturen en door het secure profiel heb je voldoende grip. De schoenen zijn licht en de toegepaste technieken op de upper zorgen ervoor dat je voeten droog blijven. Er is geen tijd voor wintertenen.

 

Ik heb een aantal modellen van LOWA uitgelicht. Echter is een blogje te weinig om je alles te vertellen over de duurzame technieken en de vele verschillende edities van het merk. Waar het op neer komt is dat LOWA voor werkelijk ieder weertype, ieder soort gebied en iedere voet een mogelijkheid heeft. Ik verzeker je: jouw beste vriend tijdens je volgende reis heet ongetwijfeld LOWA.

Dit artikel is tot stand gekomen doormiddel van een samenwerking

post a comment