Top

Justtravelme

AirAsia

Een tijd geleden schreef ik mijn eerste ervaringen met een vliegtuigmaatschappij op. Dit artikel over vliegen met Xiamen Airlines is veel gelezen en daarom wil ik vandaag mijn ervaringen met een andere vliegmaatschappij delen. In Azië is het vaak het goedkoopst om te vliegen met AirAsia. Daarom vertel ik je vandaag meer over deze maatschappij. Is het aan te raden om te vliegen met AirAsia?

 

Zitplaats
De zitplaatsen bij AirAsia zijn niet erg ruim. Dit is vergelijkbaar met de zitplaatsen bij bijvoorbeeld Ryanair. Als je erg lang bent, dan zit je behoorlijk klem met je benen tegen de stoel voor je. In het vliegtuig is geen entertainment aanwezig. De vluchten die AirAsia maakt zijn korte vluchten, dus veel maakt dit niet uit. De opstelling van de stoelen in het vliegtuig waar ik mee vloog is 3-3. Omdat de stoelen ook krap zijn zit je wel erg dicht tegen diegene naast je. Het is dus te hopen dat je geen asociaal iemand naast je hebt zitten.

 

Personeel
Het personeel van de vliegmaatschappij was aardig. Niet iedereen sprak even goed Engels, maar in principe heb je het personeel ook nauwelijks nodig bij korte vluchten. Alleen als je eten of taxfree spullen wil kopen heb je ze nodig, maar dit is geen probleem want ze lopen genoeg rond.

 

Lowbudget
Omdat AirAsia een lowbudgetmaatschappij is, kan je niet al te veel verwachten. Zo moet je voor alles betalen. Vooraf kan je eten bijboeken en in het vliegtuig zelf kan je drinken kopen, maar dit is niet echt goedkoop. Bij een lowbudgetmaatschappij moet je vaak voor alle extra opties bij betalen. Wel minder als bijvoorbeeld bij Ryanair, want 15 kg ruimbagage is inbegrepen. Als backpacker is dit genoeg, maar als je toch meer mee wil nemen, dan kan je voor een paar euro je bagage upgraden naar 20 kg.

 

Al met al een prima maatschappij om korte vluchten mee te maken.

Wat zijn jouw ervaringen met AirAsia?

post a comment