Top

Justtravelme

In mei van dit jaar ben ik op citytrip geweest naar Belfast. Een stad die al heel erg lang op mijn verlanglijstje stond, omdat het zo’n niet toeristische stad is. En ja daar hou ik van. Belfast ligt in Noord-Ierland en het westen van Europa heeft nogal de naam om duur te zijn. Vooraf had ik hier gelukkig al rekening mee gehouden. Net zoals altijd houd ik alle kosten bij in een boekje om zo precies te weten te komen hoeveel ik kwijt was. Dit keer dus uiteraard ook en daarom geef ik vandaag een antwoord op de vraag: Wat kost een citytrip naar Belfast?

 

Vervoer
Uiteraard moet je eerst nog naar Belfast komen. Gelukkig vliegt Easyjet vanaf Schiphol en zijn dit hele betaalbare tickets. Zelf betaalde ik 95 euro voor een retourtje Belfast. Zaterdag heen en maandag terug. Echt prima te doen dus. Daarna moet je nog vanaf het vliegveld richting de stad komen. Dit kost voor een retourtje 11 pond. Aan de prijs, maar in Nederland betaal je ook wel zoiets. Hoe duur het openbaar vervoer of taxi is weet ik niet. Ik heb zelf alles lopend gedaan en dat was prima te doen!

 

Overnachten
Ik reis altijd zo budget mogelijk. Niet perse omdat ik het niet kan betalen, maar gebruik het geld gewoon liever voor andere dingen. Een paar dagen zonder luxe is no problem. Daarom slaap ik eigenlijk altijd in een dorm in een hostel. Ook dit keer. Binnenkort komt er nog een review online over dit hostel. De naam was Arnies Backpackers en is bleef hier 2 nachten. In totaal was ik 39 euro inclusief ontbijt kwijt voor 2 nachten. Wel in het weekend, dus misschien is doordeweeks goedkoper.


Peacewall belfast Noord-Ierland

 

Eten
Wat mij betreft de duurste kostenpost was het eten. Ik hou nogal van lekkere dingen uitproberen en het was niet zo handig dat er nou net die dagen een markt was met allemaal eetkraampjes. Hier heb ik dus behoorlijk wat van geprobeerd. Lastig om te zeggen hoeveel ik precies uitgaf, omdat ik meerdere keren op een dag at en dus niet echt een lunch en diner had, maar een lekkere hamburger kostte 4 pond. De meeste dingen lagen ongeveer tussen de 4 en 5 pond. Uiteraard waren er ook kleinere dingen voor 2 pond te vinden. Ik zou voor een goedkope maaltijd in een restaurant (bijvoorbeeld pizza) ongeveer uitgaan van 10-15 pond.

 

Bezienswaardigheden
Qua bezienswaardigheden heb ik eigenlijk weinig uitgegeven. De meeste dingen die ik gedaan hebben waren gratis. Wel ben ik bij het Titanic museum geweest. Aan de prijs, maar wel de moeite waard. Het ticket kostte 18 pond en de audiotour 3 pond. Achteraf zou ik de audiotour niet nog een keer genomen hebben. Mijn concentratieboog is heel kort, dus ik heb 3/4 niet meegekregen. Verder kan je ook nog de black cab tour doen voor de peacewall en de street art. Dit kost 35 pond voor 2 personen. Ik ging alleen dus dat was mij te duur. Daarom heb ik alles lopend gedaan. Je krijgt dan misschien wat minder informatie en mist bepaalde dingen, maar aan de andere kant ontdek je ook meer.


Titanic museum Belfast

post a comment