Top

Justtravelme

Tirana Albanië

Landeninformatie Albanië
Ben je van plan om binnenkort naar Albanië op reis te gaan? Of zit je nog te twijfelen, dan is hier wat meer informatie over Albanië. Wat zijn belangrijke dingen die je zou moeten weten voordat je naar het land toe gaat? Vandaag in de categorie landeninformatie Albanië.

 

Geschiedenis Albanië
Jarenlang maakte Albanië deel uit van het Ottomaanse rijk. In 1912 werd het onafhankelijk en na de tweede wereldoorlog kwam het land in handen van de communistische Enver Hoxha. Het land werd door Hoxha een gesloten land. Er was vrijwel geen verkeer mogelijk tussen Albanië en andere landen. Dit duurde totdat er in 1991 een volksopstand plaats vond en het communisme werd afgeschaft. Langzaam aan werd het land meer open en was het ook mogelijk om er op vakantie te gaan. Op dit moment zijn er wel wat mensen die naar Albanië op vakantie gaan, maar het massatoerisme heeft het land gelukkig nog niet ontdekt.

 

Taal Albanië
Er wordt door het hele land Albanees gesproken. Wel zijn er twee verschillende dialecten. Het Albanees is voor ons eigenlijk nauwelijks te begrijpen. Het lijkt namelijk niet op een voor ons bekende taal. Wel zijn er een paar woorden die wat op het Engels lijken. Het alfabet lijkt op het Nederlandse alfabet en daardoor kunnen namen gewoon gelezen worden.

 

Munteenheid Albanië
De munteenheid die gebruikt wordt is de Lek. Er wordt gebruik gemaakt van biljetten en van munten. Er zijn meerdere wisselkantoren waar geld gewisseld kan worden. Ook is het soms wel mogelijk om met euro’s te betalen (bijvoorbeeld de taxi).

 

Visum Albanië
Voor Albanië is geen visum nodig bij een reis die korter duurt dan 90 dagen. Wel moet er gereisd worden met een ID-kaart of nog liever een paspoort.

 

Klimaat Albanië
Albanië heeft een mediterraans klimaat. Daardoor zijn er warme zomers en milde winters. Wel is het een land waar, vergeleken bij andere landen in de omgeving, behoorlijk wat neerslag valt. Qua weer is het land het hele jaar door te bereizen, maar de beste periode is toch wel rond de zomervakantie. Mei t/m september.

 

Reisadvies Albanië
Albanië heeft een geheel groen reisadvies (MiBuZa). Dat betekend dat reizen zonder veiligheidsrisico’s mogelijk is. Wel zijn er bepaalde dingen die in acht genomen moeten worden: de verkeersveiligheid en gezondheidszorg. De wegen in Albanië zijn slecht en daardoor gebeuren en vaker ongelukken dan in Nederland. Verder is de gezondheidszorg matig. Reizen naar Albanië is dus prima te doen. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor huidige informatie.

Comments:

  • 24 november, 2015

    Interessante info om te lezen! Zeker handig voor als je eens naar Albanië wilt gaan. Lijkt me leuk om dit soort info over nog meer landen/steden te lezen 😀

    reply...
  • 25 november, 2015

    Whahaha die foto! Maar wel handig als ik nog een keer naar Albanië zou willen 🙂

    reply...

post a comment