Top

Justtravelme

Landeninformatie Griekenland
Griekenland is een erg populaire vakantiebestemming. Je vind er prachtige plekken en ieder eiland heeft weer zijn eigen charme. Ben je nog nooit naar Griekenland op vakantie geweest, dan heb ik vandaag een informatieve post voor je.

 

Geschiedenis Griekenland
Griekenland heeft een hele lange geschiedenis.  Dit begint al in de oudheid. De geschiedenis gaat terug tot duizenden jaren voor Christus. Het land is door veel verschillende volken geregeerd. De geschiedenis van Griekenland is niet in een aantal woorden samen te vatten. Wil je hier meer over lezen dan raad ik aan om een aantal geschiedenisboeken te raadplegen, omdat er veel is geschreven over de Griekse beschaving en ontwikkeling.

 

Taal Griekenland
Er wordt door het hele land Grieks gesproken. Het Grieks kan verdeeld worden in twee verschillende categorieën. Het oud Grieks wat je op de middelbare school kan leren en het nieuwe Grieks wat daadwerkelijk gesproken wordt in Griekenland. Grieks is voor Nederlanders niet te verstaan. Ook het alfabet lijkt in niets op ons alfabet. Wel dit dit deels te begrijpen, omdat deze tekens gebruikt worden in de wis- en natuurkunde.

 

Munteenheid Griekenland
De munteenheid die gebruikt wordt is de Euro Heel handig, omdat je hierdoor niet meer hoeft om te rekenen. Ook scheelt het dat je niet meer hoeft te wisselen en gewoon geld mee kan nemen vanaf hier.

 

Visum Griekenland
Voor Griekenland is geen visum nodig, omdat het land onderdeel is van de Europese Unie Wel moet er gereisd worden met een ID-kaart. Een paspoort is niet nodig.

 

Klimaat Griekenland
Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraans klimaat. Daardoor zijn er warme zomers en milde winters. Het land is erg groot, dus er kan een groot verschil zijn tussen alle verschillende eilanden. Qua weer is het land het hele jaar door te bereizen, maar de beste periode is toch wel vlak voor en na de zomervakantie. Mei, juni en september.

 

Reisadvies Griekenland
Griekenland heeft een geheel groen reisadvies (MiBuZa). Dat betekend dat reizen zonder veiligheidsrisico’s mogelijk is. Wel is er op dit moment overlast door vluchtelingen. Niet op ieder eiland is dit het geval en de situatie kan ook snel veranderen. Kijk daarom wat de huidige stand van zaken is op de plek waar je naartoe gaat. Reizen naar Griekenland is dus prima te doen. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor huidige informatie.

 

IMG_3042

 

post a comment