Top

Justtravelme

Strand Ulcinj Montenegro

Landeninformatie Montenegro
Een reisje naar Montenegro op de planning? Hele goede keuze! Al een idee welke plekken je gaat bezoeken? Wat zijn belangrijke dingen die je zou moeten weten voordat je naar het land toe gaat? Vandaag in de categorie landeninformatie Montenegro.

 

Geschiedenis Montenegro
De belangrijkste gebeurtenis in de recente geschiedenis van Montenegro is de Joegoslavië-oorlog. In voormalig Joegoslavië regeerde Milosevic met een sterke hand en hij wou er alles voor doen om voor de Serven een einde te maken aan de onderdrukking in het latere Kroatië, Bosnië en Kosovo. De andere landen waren het niet eens met dit beleid en wilden onafhankelijk worden. Dat was alleen niet de bedoeling en de Serven probeerden met alle macht zoveel mogelijk grondgebied te behouden. Dit lukte uiteindelijk niet helemaal en de andere landen werden onafhankelijk.

 

Taal Montenegro
Er wordt door het hele land Jekavisch gesproken. Jekavisch is afgeleidt van het voormalig Joegoslavisch. Na de oorlog vielen de landen uit elkaar en gingen ze allemaal verder met de taal die ervoor in alle landen gesproken werd. In de loop van de tijd zijn er een aantal nieuwe woorden in iedere taal bijgekomen vandaar dat het nu verschillende talen zijn. Het Jekavisch is voor ons eigenlijk nauwelijks te begrijpen. Wel zijn er een paar woorden die wat op het Engels lijken. Het alfabet lijkt op het Nederlandse alfabet en daardoor kunnen namen gewoon gelezen worden.

 

Munteenheid Montenegro
De munteenheid die gebruikt wordt is de Euro. Heel makkelijk want je hoeft dus nooit iets om te rekenen of bang te zijn dat je niet op tijd een wisselkantoor vind. Ook makkelijk dat het niet uitmaakt als je teveel hebt gepind. Pinnen is overal mogelijk is Montenegro.

 

Visum Montenegro
Voor Montenegro is geen visum nodig voor Nederlanders en Belgen. Wel moet er gereisd worden met een ID-kaart of nog liever een paspoort. Je krijgt bij de grensovergangen een stempel in je paspoort.

 

Klimaat Montenegro
Montenegro heeft een mediterraan klimaat. Het land heeft droge warme zomers en daarnaast milde natte winters. Montenegro is het hele jaar te bereizen, toch is het het handigste om rond de zomerperiode te gaan omdat het land er dan mooi groen en zonnig bij ligt.

 

Reisadvies Montenegro
Montenegro heeft een geheel groen reisadvies (MiBuZa). Dat betekend dat reizen zonder veiligheidsrisico’s mogelijk is. Wel moet je altijd opletten op scams of overvallen/zakkenrollen. Reizen naar Montenegro is dus prima te doen. Kijk wel altijd voor vertrek nog even naar het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor huidige informatie.

post a comment