Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

Het is weer eens tijd voor Leoni’s choices. Dit keer tussen twee bekende grote steden. Beide steden ken ik nu behoorlijk goed, omdat in beide heb gewoond (of woon). Het zijn echt twee verschillende steden met beide zijn charmes, maar welke vind ik eigenlijk het leukste? Daarom vandaag Leoni’s choices: Amsterdam of Den Haag.

 

Amsterdam
Laat ik beginnen met de bekendste stad in Nederland. Ik vermoed dat vrijwel iedereen wel eens een dagje naar Amsterdam is geweest. Ik vind Amsterdam echt één van de leukste steden van Nederland, omdat er zoveel te doen is. Omdat er zoveel te doen is, heb ik de plus en minpunten maar eens op een rijtje gezet. De pluspunten: Onwijs gezellig en mooie parken, genoeg te shoppen qua kleine winkeltjes, veel cultuur te beleven, goed georganiseerd openbaar vervoer en veel geschiedenis. De minpunten zijn: je kan over de koppen lopen in de Kalverstraat, heel erg veel toeristen, niet heel veel sportieve opties, het is een hele grote stad dus je kan lang niet alles zien in een dag en ik vind het vooral rondom het centrum echt te druk.

 

Bosbaan Amsterdam

 

Den Haag
Dan een andere bekende stad in Nederland. Den Haag is natuurlijk vooral bekend vanwege de regering en het koninklijk huis. Ik was eigenlijk niet zo heel bekend in Den Haag, want vanaf Meppel is het toch wel een behoorlijk eind met de trein. Toen ik er voor het eerst kwam, had ik niet zo heel veel verwachtingen. Maar eigenlijk vind ik Den Haag nu wel minstens zo leuk als Amsterdam. Ook hier heb ik weer de plus en minpunten op een rijtje gezet. Pluspunten: onwijs leuke binnenstad, veel cultuur, strand heel dichtbij en veel te zien over het koninklijk huis en de regering. De minpunten zijn natuurlijk ook aanwezig: niet heel centraal, ook hier zijn ontzettend veel toeristen en minder leuke parken dan in Amsterdam.
Wat ik vooral leuk vind is dat Den Haag niet echt voelt als een enorm grote stad. Meer als een heel groot dorp.

 

post a comment