Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

Twee-en-halve maand ben ik nu bezig met mijn reisblog. Vanaf het begin heb ik besloten om drie keer per week te bloggen. Iedere woensdag, vrijdag en zondag komt er een nieuwe blog online. In eerste instantie was dit prima te doen, maar ik heb wel zitten denken aan vier keer per week bloggen. Dit wordt mij nu nog te veel naast mijn andere bezigheden. Ik heb alleen zoveel inspiratie dat ik heb besloten om in ieder geval één keer per maand extra te bloggen. Dit gaat gebeuren op iedere eerste maandag van de maand. Omdat het een maandelijks extra artikel wordt heb ik besloten om hier een speciale categorie van te maken. Leoni’s choices. Hier maak ik een keuze tussen twee steden/gebieden of iets anders en leg ik je uit waarom ik deze keuze maak. Vandaag de eerste Leoni’s choices: Bangkok of Kuala Lumpur.

 

Bangkok
Bangkok is de hoofdstad van Thailand en de meeste mensen die naar Azië gaan zijn hier wel eens geweest. Het is een miljoenenstad met heel veel tegenstrijdigheden. Zo heb je aan de ene kant de grote wolkenkrabbers met westerse bedrijven en aan de andere kant de vervallen huisjes van de Thai. In Bangkok is genoeg te doen qua bezienswaardigheden. Voor mij was Bangkok de eerste stad buiten Europa waar ik heen ging. Ik ben er uiteindelijk twee keer geweest. Eén keer aan het begin van mijn reis en één keer aan het einde. De tweede keer vond ik een stuk leuker, omdat ik geen last meer had van mijn cultuurshock. De pluspunten van Bangkok zijn: lekker en goedkoop eten op iedere hoek van de straat, alles is er goedkoop, makkelijk andere backpackers te ontmoeten, Khao San Road, je kan er goed shoppen en er zijn veel bijzondere tempels te vinden. De minpunten van Bangkok zijn: druk, vies, chaotisch, je wordt heel veel belazerd en het openbaar vervoer (voornamelijk de bussen) is nauwelijks te begrijpen.

 

De tegenstrijdigheid in Bangkok:

 

Mooie tempels om te bezoeken:

 

Khao San Road:

 

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur is net als Bangkok de hoofdstad van een land. Toch lijkt het vrijwel niet op Bangkok. Dit heeft twee redenen: Maleisië is een islamitisch land en het land is veel meer ontwikkeld dan Thailand. In Kuala Lumpur vind je net als in Bangkok de wolkenkrabbers van westerse bedrijven. Het verschil is dat je hier een veel kleinere tegenstrijdigheid hebt. De stad voelt veel meer westers aan dan Bangkok. Ook in Kuala Lumpur zijn meerdere leuke bezienswaardigheden. De pluspunten van Kuala Lumpur zijn: goed georganiseerd, makkelijk openbaar vervoer, lekker eten in Chinatown, gratis bussen in de stad, free drinks for ladies doordeweeks en je kan er goed shoppen (in Chinatown of in het centrum met allemaal westerse winkelketens). De minpunten van Kuala Lumpur zijn: alles is iets duurder dan in Bangkok, het is, uitgezonderd in Chinatown, moeilijker om lekker er goedkoop op straat te eten en het kan voor sommigen te westers aanvoelen.

Uitzicht vanaf Batu Caves:
IMG_2428

 

Batu Caves:
IMG_2412f

 

Welke?
Nu komt het moeilijkste stukje van deze blog, namelijk een keuze maken. Tsja het zal wel moeten want anders had ik deze categorie beter twijfelen met Leoni kunnen noemen. Als ik echt een keuze moet maken dan zou ik gaan voor Kuala Lumpur. Ik voelde mij daar helemaal op mijn gemak en je hebt daar minder last van de opdringerige verkopers (oké Chinatown uitgezonderd). Ik zou het helemaal geen straf vinden om weer eens terug te moeten naar Kuala Lumpur.

 

Ben jij wel eens in Bangkok of Kuala Lumpur geweest? Zoja, welke keuze zou jij maken?

Comments:

  • Linda

    10 maart, 2016

    Ik ben in beide nog niet geweest, maar ga deze zomer naar Kuala lumpur, ik heb dan nog steeds geen vergelijk, maar ben heel benieuwd!

    reply...

post a comment