Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

Voor veel mensen is zon, zee en strand een deel van hun reis. Voor mij is dat ook het geval, maar toch wil ik graag nog wel wat actief blijven. Alleen op het strand liggen is mij echt te saai. Ideaal is dan om te kiezen voor een watersport. Duiken bijvoorbeeld of eventueel snorkelen, maar waar zou ik voor kiezen? Leoni’s choices: duiken of snorkelen?

 

Duiken
Helaas moet ik beginnen met dat ik zelf nog nooit gedoken heb. Helaas heb ik veel problemen met mijn oren en daarom durf ik het gewoon echt niet aan om te gaan duiken. De laatste keer dat ik ging snorkelen ben ik twee weken half doof geweest. Wel lijkt het mij echt prachtig als je dit kunt. Je kunt dan echt optimaal van het onderwaterwereldje genieten. Plus je kan veel dichterbij komen dan met snorkelen. Ook kan je natuurlijk veel dieper naar beneden en ook een hele andere wereld daardoor ontdekken. Nadelen zijn de kosten. Duiken is nou eenmaal niet echt goedkoop. Ook moet je eerst lessen volgen om te mogen duiken. Heel verstandig uiteraard!

 

Snorkelen
Kan of wil je niet duiken, dan kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor snorkelen. Ook hiermee kan je een prachtige onderwaterwereld zien. In Maleisië stond ik zelfs op het punt om te gaan snorkelen tussen de haaien (kleintjes weliswaar en niet door gegaan, omdat er opeens allemaal kwallen verschenen). Ik vind het geweldig om met het snorkelen mij opeens in een totaal andere wereld te bevinden. Voordelen van snorkelen zijn de lage kosten en het is makkelijk te organiseren. Je hebt alleen een snorkelset nodig en je loopt het water in. Nadelen zijn dat je natuurlijk de onderwaterwereld niet zo intensief beleefd als met duiken en dat je minder dicht bij de vissen komt.

 

Mijn keuze
Als alles met mijn oren in orde was geweest, dan zou mijn keuze zeker duiken zijn geweest. Dit lijkt mij namelijk geweldig! Helaas lukt dat niet en hou ik het bij snorkelen. Eigenlijk zijn beide opties wel mooi en je zou het dus ook prima kunnen afwisselen.

 

IMG_2705

post a comment