Top

Justtravelme

Al twee keer eerder schreef ik een artikel over twee verschillende plekken en wat mijn favoriet daarvan is. Dit doe ik vandaag ook weer en ik neem je mee naar twee plaatsen in Vietnam. Dit keer in Leoni’s choices: Halong Bay of Sapa. Twee verschillende bezienswaardigheden in het noorden van Vietnam met allebei pluspunten en minpunten. Wat mijn favoriet is laat ik jullie vandaag weten.

Halong Bay
In het noordoosten van Vietnam liggen in de zee honderden rotsenpartijen. Deze rotsen staan op de Unesco werelderfgoed lijst. Je kan hier een mooie boottocht maken, zodat je tussen de rotsen doorvaart. Ik heb zelf gekozen om dit één dagje te doen en ik vond het heel indrukwekkend. Ook was de groep op de boot erg gezellig. Gelukkig maar, want anders is wel een deel van het plezier verpest. Naast het varen ga je ook naar een grot. Dit vond ik niet heel speciaal, omdat ik al zoveel grotten gezien heb. Deze was te toeristisch met overal discolampen. Vreselijk en ik was dus ook als eerste weer buiten. Het varen maakte gelukkig veel goed. Als je in noord Vietnam bent, mag je Halong Bay zeker niet overslaan.

Sapa
Sapa is een dorpje in het noorden van Vietnam. Vroeger was dit een rustig dorp waar allemaal bergstammen woonden. Die wonen er nog wel, maar rustig is het niet meer te noemen. Het dorp is één van de toeristische trekpleisters van Vietnam geworden. Je kan hier namelijk prachtige wandelingen maken tussen de rijstvelden en hebt hierbij geweldige uitzichten. Ook kan je primitief overnachten bij de mensen in de omliggende dorpjes. Ik vond het echt geweldig om in Sapa te zijn. De uitzichten die ik daar heb gezien zou ik nooit meer vergeten. Het enige wat ik minder vond aan het dorp waren de opdringerige verkoopsters (vooral kleine meisjes). Daar kwam je bijna niet van af en je werd helemaal gek van hun: You buy this from meeeeeeeeeeeeeeeeeee. Als ik ooit nog eens naar Vietnam ga, wil ik zeker nog een keer een trekking maken door de regio, maar dan kies ik denk ik voor een minder toeristische plek.

IMG_2263

Welke?
Ik vond beide plekken erg bijzonder, maar zou toch zeker kiezen voor Sapa. Halong Bay is fantastisch, maar naar een uurtje had ik het uitzicht eigenlijk al wel gezien. Dat was in Sapa zeker niet het geval. Ik was daar 2,5 dag maar had er nog zeker een week kunnen blijven als ik meer tijd had. Wat een prachtige uitzichten had je daar! Als ik kon dan pakte ik meteen het vliegtuig weer die kant op. Helaas.

Welke van de twee zou jij kiezen?

post a comment