Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een keuze stukje schreef. Dus het werd weer eens tijd hiervoor. In 2014 reisde ik in een maand door Vietnam van zuid naar noord. Wat een fantastisch land! Door de geschiedenis van het land kan je eigenlijk wel twee belangrijke steden onderscheiden. Namelijk Hanoi in Noord Vietnam en Ho Chi Minh City in Zuid Vietnam. Twee totaal verschillende steden, maar welke is nou de leukste? Daarom vandaag in Leoni’s choices: Ho Chi Minh City of Hanoi

 

Ho Chi Minh City
HCMH (ook wel bekend als Saigon) was de eerste stad die ik bezocht in Vietnam. Ik kwam hier met de bus vanuit Phnom Penh (Cambodja). Op het eerste gezicht is deze stad weer een vieze, grote, drukke Aziatische stad. Het leek wat beter dan Phnom Penh (kan ook bijna niet slechter), maar ik vond het in eerste instantie niet zo’n mooie stad. Ik verbleef in het backpackersgebied in de stad en heb van daar uit meerdere bezienswaardigheden bezocht. In deze stad kom je vooral omdat je meer wilt zien van de geschiedenis van Vietnam. Zo vind je hier onder andere het oorlogsmuseum en kan je een excursie boeken naar Cu Chi tunnels. Zelf ben ik niet naar deze tunnels geweest, maar ben zeker naar het oorlogsmuseum gegaan. Een hele bijzondere plek waar je meerdere uren kan rondlopen. Zeker een aanrader dus! Verder heb ik vooral rond gelopen door de stad. Ik neem bijna nooit een taxi, omdat ik het heerlijk vind om het lokale leven te ontdekken door door een stad te lopen. Ga je naar Vietnam, dan zou ik zeker HCMC niet overslaan wegens de geschiedenis. Er zijn alleen verder wel leukere steden te bedenken in Vietnam.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Hanoi
De laatste grote stad die ik bezocht was Hanoi. Een stad die eigenlijk helemaal niet lijkt op HCMC. Natuurlijk zijn het allebei grote Aziatische steden, maar toch zit er een wereld van verschil in. Zo vond ik HCMC echt aanvoelen als een grote miljoenenstad, terwijl ik bij Hanoi juist het idee had dat ik in een groot dorp was. Natuurlijk niet waar, maar zo voelde het wel. In Hanoi heb je ook veel interessante bezienswaardigheden, maar de leukste plek ik gratis te bezoeken. Namelijk het grote meer bij het backpackersgebied. In het park rondom dit meer is het een drukte van belang in de middag. De Vietnamese studenten en backpackers verzamelen zich dan allemaal in dit park. Wees erop voorbereid dat je niet even 10 minuten alleen in dit park kan gaan zitten, want voor je het weet staat er weer een groepje studenten om je heen die graag hun Engels willen oefenen. Meestal zijn dit echt standaard gesprekjes met dezelfde vragen, maar af en toe kom je ook echt interessante jongeren tegen. Zo kwam ik een jongen tegen die geneeskunde studeerde en we hebben zo een heel gesprek gehad over het verschil in de zorg tussen Nederland en Vietnam.

 

IMG_2153

 

Al met al lijkt het mij dat het al duidelijk is welke stad mijn voorkeur had. Hanoi staat echt met stip op 1 als ik moet kiezen tussen deze twee steden! Helaas heb ik van beide steden nauwelijks foto’s want mijn SD kaartje kapte ermee en ik had uiteraard weer eens geen back up gemaakt.

Ben jij al eens in Vietnam geweest en zoja, wat was je favoriete stad?

post a comment