Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

Als je in Drenthe bent opgegroeid zijn er een aantal dingen waar je heel graag naar toe wilt. Voor mij waren dat de bergen en de zee. Beide dingen had je niet in de buurt en dus had het op mij een gigantische aantrekkingskracht. Nu heb ik vorig jaar vijf maanden in Zwitserland gewoond vlakbij de bergen. Heerlijk! Nu woon ik al weer een tijdje in Den Haag en dus dicht bij de zee. Geweldig! Ik ben regelmatig op het strand te vinden en switch een beetje tussen de verschillende stranden in de buurt. Vandaag meer hierover in: Leoni’s choices: Kijkduin of Scheveningen.

 

Kijkduin
Kijkduin ligt in het zuiden van Den Haag. Een strand dat wel bekend is, maar zeker niet zo bekend als het Noorderstrand in Scheveningen. Zelf ga ik af en toe richting Kijkduin. Een aantal voordelen van dit strand: Het is er relatief rustig. Dit komt doordat het niet zo toeristisch is. Heel fijn, want ik hou er niet van om over de koppen te lopen. Daarnaast is het gebied eromheen ook prachtig. Je kunt hier namelijk heerlijke wandelingen maken door de duinen. Prachtige natuur! Ook loopt er een fietspad door de duinen, dus als je geen zin hebt om te gaan lopen neem dan de fiets. Nadelen: het vervoer ernaartoe is prima te doen, maar wel wat lastiger en langer dan de tram naar Scheveningen. Er rijden bussen naar Kijkduin. Ook is er niet heel veel te bleven en zijn er maar een aantal strandtenten. Veel minder keuze dus en ook niet veel te beleven als je het strand een beetje zat bent.

 


 

Scheveningen
Het strand van Scheveningen behoort tot de bekendste stranden van Nederland. Een strand waar alles te vinden is wat je maar zou willen, maar waar het ook erg toeristisch is. Ik heb zelf een paar weken op Scheveningen gewerkt (gestopt omdat je bijna een slaaf bent op het strand) en ik fiets regelmatig even heen op mijn vrije dag. De voordelen van Scheveningen zijn: het is er makkelijk te bereizen. Er rijdt een tram vanaf het Centraal station en je stapt vlak bij het strand uit. Ideaal dus als je niet in Den Haag woont. Daarnaast is het een strand met ongelofelijk veel verschillende strandtenten. Eigenlijk is er dus voor ieder wat wils. Ook zou je bijvoorbeeld naar het Kurhaus kunnen gaan. Daarnaast is er uiteraard veel te beleven op de boulevard. Zo heb je veel verschillende winkeltjes en loop je binnen een paar minuten naar het Circustheater. Ool het je uiteraard de plek waardoor Scheveningen onder andere bekend van is: de Pier. Veel voordelen aan Scheveningen dus, maar er zijn uiteraard ook nadelen. Vooral als het vakantie is, is Scheveningen echt vol. Er zijn dan zoveel mensen dat je over de koppen kunt lopen. Niet heel fijn om te liggen dus. Daarnaast zijn de strandtentjes best wel duur. Toerisme speelt hierin absoluut een rol.

 

Keuze
Zelf kies ik eigenlijk meestal voor Scheveningen. Eigenlijk vooral omdat het voor mij een stukje dichterbij is. Meestal hou ik het maar maximaal een uur uit op het strand en Kijkduin is toch een half uur verder fietsen. Toch vind ik het fijner om naar Kijkduin te gaan. Vooral omdat het gewoon een tikkie rustiger is en je ook heerlijk kunt wandelen door de duinen. Pluspunten dus die ervoor zorgen dat mijn keuze naar Kijkduin gaat

post a comment