Top

Justtravelme

Indonesië Nusa Ceningan

In 2016 ben ik in twee verschillende Aziastische landen geweest. In april ging ik drie weken naar Indonesië en in september ging ik een maand naar Nepal. Twee echt totaal verschillende landen. Omdat het alweer een tijdje geleden is, heb ik besloten om weer een keertje Leoni’s choiches te doen. En wat is nou een grotere keuze dan kiezen tussen twee landen. Daarom vandaag: Leoni’s choiches: Indonesië of Nepal

 

Indonesië
Een heel veelzijdig land waarvan ik nog maar een heel klein stukje heb gezien. Indonesië is echt een prachtige bestemming, omdat het heel divers is. Ieder eiland is echt heel erg anders en je kan zelf kiezen wat je het meeste trekt. Strand, uitgaan, cultuur of juist de natuur in. Alles is mogelijk in Indonesië. Dat maakt het ook zo bijzonder. Bijvoorbeeld op Java heb je heel veel (nederlandse) historie en cultuur, maar ga je dan een eind verder op het eiland dat vind je prachtige vulkanen. Er is zoveel te zien en te doen daar.

 

 

Nepal
Een prachtig land, maar anders dan andere landen. Nepal is geen zon, zee, strand bestemming. Sterker nog, er is niet eens zee in de buurt. Wat je dan weer wel hebt zijn bergen. En niet zomaar bergen. Je vind in Nepal de hoogste berg ter wereld. Ook is Nepal het land om voor het eerst een meerdaagse trekking te doen. Ga je naar Nepal, dan wordt dit echt een hoogtepunt van je reis. Wat mij vooral opviel, was de vriendelijkheid van de mensen. Overal stonden mensen voor je klaar om te helpen en zonder bijbedoelingen. Ik was bijvoorbeeld bezig om mijn backpack in mijn flightbag te stoppen. Op datzelfde moment komt er een oud vrouwtje aan lopen. Pakt mijn flightbag en houdt hem open. Heel fijn! Ik kon nog net dankjewel zeggen voordat het vrouwtje weer weg was. In veel andere landen heb ik de ervaring dat mensen hier dan juist geld voor willen hebben.

 

Mijn keuze
Als ik echt een keuze zou moeten maken, dan zou ik toch voor Indonesië kiezen. Ik vond Nepal een prachtig land met fantastische mensen, maar ik heb ook de meeste belangrijkste hoogtepunten gezien. Alleen voor het Mount Everest Base Camp moet ik eigenlijk nog eens terug. Verder hoef ik niet nog een keer naar Nepal. Indonesië daarentegen heb ik maar een heel klein deel van gezien en dat smaakte naar meer. Zon, zee, strand en cultuur, wat wil je nog meer? Ook is ieder eiland heel anders en ik heb alleen nog maar de meest populaire eilanden gezien. Zeker dus Indonesië!

 

Wat zou jouw keuze zijn?

Comments:

  • 12 november, 2016

    Ik ben in beide nog nooit geweest, maar het klinkt als een hele lastige keuze. Het zijn de twee landen die in Azië het hoogste op mijn lijstje staan!

    reply...

post a comment