Top

Justtravelme

Angkor Cambodja Cambodia

Het is weer tijd voor een keuze blog. Daarom vandaag: Leoni’s choiches: Prambanan of Angkor. Vorig jaar was ik op reis in Indonesië en had ik de keuze om naar de Borobudur of de Prambanan te gaan. Twee verschillende tempelcomplexen. Overal las ik dat mensen niet naar de Prambanan gingen, omdat ze al eens naar Angkor waren geweest. Ook ik ben naar Angkor geweest, maar was toch wel erg benieuwd naar de Prambanan. Ik ben dus bij beide geweest en denk dat ik dus goed de keuze tussen deze twee kan maken.

 

Prambanan
De Prambanan is een tempelcomplex vlakbij Yogyakarta. Dit tempelcomplex is een hindoecomplex en is ongeveer 850 jaar na Christus gebouwd. Dit complex is niet heel lang gebruikt geweest en al snel is het helemaal vervallen. Pas rond 1890 is het complex weer gevonden en werd het uitgegraven. Vanaf 1918 zijn ze begonnen met het complex op te bouwen, dit lukte maar deels omdat er veel stenen weg zijn en de resterende stenen op de juiste plek gezet moeten worden. Helaas werd het complex in 2006 overvallen door een aardbeving en werd het weer deels verwoest. De hoofdtempel is weer opgebouwd, maar de kleinere tempels zijn nog steeds onder constructie. Ik vond de hoofdtempel prachtig, maar wel heel erg toeristisch. Eigenlijk had je geen tijd om goed rond te kijken, omdat er telkens schoolkinderen met je op de foto wilden. Daarom zijn wij al snel naar de kleinere tempels gegaan en daar waren we de enige. Echt prachtige tempels!

 

Angkor
Ik denk dat dit één van de meest bekende tempelcomplexen ter wereld is. Daarnaast is het ook één van de grootste complexen. Dit complex is gebouwd vanaf 1110 na Christus. De grootste tempel van het Angkor complex is Angkor Wat. Deze tempel is bijzonder, omdat het in tegenstelling tot de andere tempels nog heel lang bewoond is geweest. De westerse ontdekker van de tempel was António da Madalena. In de twintigste eeuw werd er een begin gemaakt met het renoveren. Het tempelcomplex is te bezoeken. Je moet hiervoor wel meerdere dagen uittrekken om een groot deel van de tempels te bekijken. De bijzonderheid van dit complex is dat het zo enorm uitgestrekt is en daarnaast ook heel divers. De tempels lijken uiteraard in stijl op elkaar, maar zijn toch weer heel verschillend.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Mijn keuze
Voor veel mensen is dit een makkelijke keuze. Angkor is namelijk veel groter en bekender. Toch vind ik deze keuze best lastig. Er werd mij namelijk afgeraden om naar de Prambanan te gaan als ik al naar Angkor was geweest, maar ik ben toch erg blij dat ik er geweest ben. Ik vond namelijk de Prambanan ook ontzettend indrukwekkend. Toch zou ook mijn keuze vallen op Angkor, omdat je je daar meerdere dagen kan vermaken.

Heb jij beide tempels al eens bezocht? Zoja, wat is jouw favoriet?

post a comment