Top

Justtravelme

Het is weer een keertje tijd voor een Leoni’s choiches. Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets daarover heb geschreven, want heb het hier in Zwitserland super druk met werken en heb ook nog ontzettend veel andere ideetjes voor artikelen. Maar om een beetje te variëren toch maar een keertje een keuze blog. Je hebt ontzettend veel keuze met betrekking tot reisgidsen, maar welke moet je nou eigenlijk kiezen? Dit keer Leoni’s choiches: Rough guide of Loney Planet.

 

Rough Guide
De Rough Guide is een bekende reisgids. Toch wordt deze niet zo vaak gebruikt als de Lonely Planet. Een voordeel van de Rough guide ten opzichte van de Lonely Planet is dat je de gids in meerdere talen kan kopen en zo ook in het Nederlands. Dit kan tegelijkertijd ook een nadeel zijn, want zo kan je in een hostel niet makkelijk reisgidsen ruilen. De gids is in kleur en bevat mooie foto’s. Ik heb één keer gebruik gemaakt van een Rough guide (in Nepal) en dat is goed bevallen. Alle nodige informatie stond erin.

 

Lonely Planet
De Lonely Planet is denk ik de bekendste reisgids ter wereld. Overal waar je komt lopen backpackers rond met een Lonely Planet in hun handen (al wordt dat steeds minder door het internet). De Lonley Planet is geschreven in het Engels en het is niet mogelijk om een Nederlandse uitgave te kopen. De gids is in kleur en is voorzien van mooie kaartjes en veel kleurenfoto’s. Alles is heel uitgebreid beschreven en eigenlijk mis je niks met een Lonley Planet.

 

Mijn keuze
Als ik zelf een keuze zou moeten maken tussen deze twee reisgidsen dan zou ik toch gaan voor de Lonely Planet. Eigenlijk omdat ik altijd alleen op reis ga en met een Lonely Planet ga je sneller naar plekken waar anderen met deze gids ook komen. Daarnaast ook wel een beetje voor de historie. De Lonely Planet is toch wel echt al jaren de reisgids. Wat jij het handigste vind zou je toch zelf moeten belissen. Even een boekwinkel binnenstappen en dan kan je ze vaak beide wel vergelijken.

 

Wat zou jouw keuze zijn?

Comments:

  • 24 februari, 2017

    De lonely Planet is natuurlijk een klassieker onder de gidsen. De Rought Guide ken ik niet. Ik gebruik al jaren internet ipv een gids (fysiek boek). Niet alleen om de reis te plannen en te boeken, maar ook om te laatste reviews te lezen over de overnachtingsplaatsen en tips te vinden van reizigers. Geen gesleep met een boek. Hooguit een paar printjes indien nodig.

    reply...

post a comment