Top

Justtravelme

Hanoi Vietnam

Tijdens het reizen is het het leukst om ook in contact te komen met lokale mensen. Door met lokale mensen in contact te komen heb je het idee dat je meer van het land te weten komt. Meer dan je anders te weten kan komen.  De afgelopen drie jaar heb ik meerdere reizen gemaakt door verschillende landen en in eigenlijk al deze landen heb ik mooie momenten mogen beleven met lokale mensen. Daarom wil ik een nieuwe rubriek in het leven roepen waarin ik vertel hoe je makkelijk in contact kan komen met lokale mensen en wat voor dingen ik heb meegemaakt. Vandaag de eerste in deze rubriek: Meet the locals: Hanoi.

 

Hoàn Kiếm meer
Het Hoàn Kiếm meer is een groot meer in de buurt van de backpackersstraat van Hanoi. Hier komen de toeristen en de lokale mensen om te genieten van de rust in het o zo drukke Hanoi. Als je hier gaat zitten op één van de bankjes dan is de kans groot dat er één of meerdere studenten op je af komen. Een groot deel hiervan wil je graag interviewen voor een schoolopdracht. Niet heel interessant, want ze stellen allemaal dezelfde vragen en begrijpen lang niet alles. Toch goed om de kinderen te helpen met Engels te leren. Ook komen er afgestudeerden op je af die graag met je willen praten. Ik ontmoette een jongen die vertelde dat hij geneeskunde studeert, maar dat hij nauwelijks kans heeft op een baan als hij geen Engels spreekt. Daarom gaat hij iedere avond naar het park om toeristen op te zoeken om Engels mee te spreken. Ook vond hij het erg interessant om meer te weten te komen over het leven in Nederland, omdat dat zo anders is als in Vietnam. Ik kwam hem meerdere avonden achter elkaar tegen en de derde avond had hij een Engels leerboek meegenomen. Hij wou graag dingen aan mij voorlezen en vroeg of ik hem wou corrigeren als hij iets verkeerd uitsprak. Heel fijn om iemand te kunnen helpen en ik hoop dat hij een baan heeft gevonden.

 

Temple of literature
De temple of literature is een plek waar veel studenten komen. Meestal komen ze hier om te studeren, maar ze willen ook graag in contact komen met buitenlanders. Zoals ik hierboven al noemde is het voor Vietnamezen noodzakelijk om Engels te leren. Ook tijdens mijn bezoek aan de temple of literature heb ik met een aantal studenten gesproken. Ze vertelden mij hoe moeilijk het leven in Vietnam is als je ouders geen geld hebben. De studenten die ik heb gesproken kwamen allemaal uit middenstand gezinnen en konden daardoor goed studeren. Dit is wel anders bij arme gezinnen. Ze wilden graag van mij weten hoe dat gaat in Nederland en toen vertelde ik over de studiefinanciering en dat je dus als student geld krijgt van de regering om te studeren. Heel bijzonder vonden ze dat en ze hoopten dat dat op een dag ook in Vietnam het geval zou zijn.

post a comment